05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Böcek Ailesi'nin yediği midye ve kokoreç incelendi: Sonuçlar ortaya çıktı

Böcek Ailesi'nin yediği midye ve kokoreç incelendi: Sonuçlar ortaya çıktı

Fatih’te hayatını kaybeden Böcek ailesinin tükettiği midye ve kokoreç örnekleri analiz edildi. Numuneler temiz çıktı ancak olaydan 1,5 gün sonra alınması nedeniyle sonuçlar kesin değil. Soruşturma sürüyor.

İstanbul Fatih’te yaşanan ve dört kişilik Böcek ailesinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan zehirlenme faciasında yeni bilgiler ortaya çıktı. Ailenin tükettiği midye ve kokoreçlere ilişkin yapılan analizlerde, alınan numunelerin tüketime uygun olduğu belirlendi. Ancak önemli bir detay dikkat çekti: Numuneler, olaydan yaklaşık 1,5 gün sonra alındığı için, “ailenin tükettiği ürünlerle birebir aynı olmadığı” ifade edildi.

Türkiye’yi sarsan acı olayda anne Çiğdem Böcek ve iki küçük çocuklarının ardından, baba Servet Böcek de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Böylece dört kişilik ailenin tamamı yaşamını yitirmiş oldu.

İl Sağlık Müdürü: “Soruşturma titizlikle sürüyor”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, yaptığı açıklamada Servet Böcek’in de yaşamını kaybettiğini bildirdi. Güner, duygulu ifadelerle şu açıklamayı yaptı: “Fatih’te rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Böcek ailesinde, iki evladımız ve annelerinin ardından baba Servet Böcek de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Hayatını kaybeden aile fertlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Olayla ilgili soruşturmamız titizlikle sürdürülmektedir.”

11 gözaltı, 4 tutuklama: Soruşturma büyüyor

Böcek ailesinin Ortaköy’de yemek yediği işletmelere ve konakladığı otele yönelik incelemeler sonucunda; kafe sahibi, midye satıcısı, kokoreççi, lokum satıcısı, otel çalışanları ve ilaçlama şirketi personellerinin de aralarında olduğu toplam 11 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan midyeci Yusuf D., kafe sahibi Fatih Mustafa O., kokoreççi Ercan E. ve lokum satıcısı Fatih T., adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Analiz sonuçları: Midye ve kokoreç temiz, lokum sonuçları bekleniyor

Gazeteci Dilek Yaman Demir tarafından paylaşılan bilgilere göre:

Kokoreç ve midyelerden alınan örneklerin tüketime uygun olduğu belirlendi.

Ancak numunelerin, olaydan 1,5 gün sonra alınmış olması nedeniyle bunların ailenin tükettiği ürünlerle tamamen aynı olmadığı vurgulandı.

Kuruyemiş/baharat dükkanından alınan lokumlara ait laboratuvar sonuçlarının ise henüz çıkmadığı bildirildi.

Bu durum, facianın gerçek nedenine ilişkin belirsizliğin devam ettiğini ve soruşturmanın çok yönlü şekilde ilerlediğini gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *