İstanbul
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bolu Belediyesi rüşvet operasyonu gözaltına alınanların isimleri ve görevleri

Bolu Belediyesi rüşvet operasyonu gözaltına alınanların isimleri ve görevleri

Bolu’da belediyeye yönelik yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında sabah saatlerinde geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında çeşitli görev ve pozisyonlarda bulunan çok sayıda kişi de gözaltına alındı. Tanju Özcan da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Soruşturma çerçevesinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dahil olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyonun, savcılık talimatıyla jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.

Belediye binası ve bazı şüphelilerin evlerinde arama yapıldı. Dosyada yer alan iddiaların kamu kaynaklarının kullanımı, bazı ihaleler ve belediye bünyesindeki mali işlemlerle ilgili olduğu belirtiliyor. Soruşturmanın bir süredir teknik ve fiziki takiple yürütüldüğü ifade edildi.

Gözaltına alınan isimler ve görevleri

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yanı sıra belediye yönetiminde görevli bazı isimler de yer aldı. Gözaltına alınan isimler şöyle:

Tanju Özcan – Bolu Belediye Başkanı

Süleyman Can – Belediye Başkan Yardımcısı

Naim Ayhan – Bolu Belediyesi Finansal Hizmetler Müdürü

Ali Sarıyıldız – Bolsev Vakfı Başkanı

Mehmet Ağan – Şüpheli

Buse Özkan – Şüpheli

Hakan Yılmaz – Şüpheli

Ergün Temel – Bolu Bel A.Ş. eski Yönetim Kurulu Başkanı

Tahsin Arslan – Şüpheli

Sinan Pekcan – Şüpheli

Yasin Bargaç – Şüpheli

Cahit Görüş – Şüpheli

Hüseyin Ekrem Serin – Şüpheli

Ayrıca soruşturma kapsamında çeşitli görev ve pozisyonlarda bulunan bazı kişiler de gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısının 13’ü aştığı bildirildi.

Soruşturma irtikap iddiası üzerinden yürütülüyor

Dosyada “irtikap” suçlaması öne çıkıyor. Bu suçlama, kamu görevlisinin görevini kullanarak menfaat sağladığı iddiasını içeriyor. Savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın kapsamının genişleyebileceği belirtiliyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Belediye yönetiminde yaşanan bu gelişme kentte ve siyasi çevrelerde geniş yankı uyandırdı. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni bilgilerin ortaya çıkabileceği değerlendiriliyor.