05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Borcu olanlar dikkat: Sağlık hizmetlerinden yararlanamayacaksınız!

Borcu olanlar dikkat: Sağlık hizmetlerinden yararlanamayacaksınız!

Sosyal güvencesi olmayanların yararlandığı Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar, yeni düzenleme yapılmazsa 1 Ocak'tan itibaren sağlık hizmeti alamayacak.

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların yararlandığı Genel Sağlık Sigortası (GSS) için borç süreleri daralıyor. SGK, borcu olanlara tebligatlar göndermeye başladı. Yılbaşına yaklaşırken, yeni düzenlemeler bekleniyor; aksi takdirde 1 Ocak'tan itibaren GSS borcu bulunan kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak.

GSS, yeşil kart uygulamasının yerini alarak, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşlarını kapsıyor. Ülkede 9 milyondan fazla kişi GSS kapsamına alındı ve brüt asgari ücretin yüzde 3'üne denk gelen aylık prim ödemeleri gerekiyor. 2024 için bu tutar 600 lira olarak belirlenmişti. Prim ödeme gücü olmayanlar, gelir testi yaptırarak sağlık hizmeti alabiliyor. Aylık gelirinin asgari ücretin üçte birini aşmadığını belgeleyenler için primler devlet tarafından karşılanıyor. Gelir testi yaptırmayan ve prim borçlusu olanlara ise tebligatlar gönderiliyor.

Borçların ertelenmesi için TBMM gündeminde bir 'torba yasa' ile düzenleme yapılabileceği ifade ediliyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı kararıyla GSS prim borçlularının sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin uzatılması da gündemde. Geçen yıl, bu hak 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmıştı. GSS prim borçlarını sorgulamak için E-Devlet üzerinden "GSS Sorgulama" sayfasına erişilebilir. Burada mevcut tescil bilgileri ve borç durumları görüntülenebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *