05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Çelik'ten Özgür Özel'e sert tepki! 'Tehdit diline müsaade etmeyiz'

Çelik'ten Özgür Özel'e sert tepki! 'Tehdit diline müsaade etmeyiz'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik sözlerinden dolayı yargı mensubuna hakaret ve tehdit suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gürlek'i hedef alan skandal açıklamalarına bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ile ilgili sözleri nedeniyle hakaret ve tehdit suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özel’in açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

"Siyasi Adaptan Yoksun"

Çelik, Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kullandığı dili “siyaset adabından ve temel değerlerden yoksun” olarak nitelendirerek, “Bu dili şiddetle kınıyoruz” dedi. Ayrıca, bu tarz ifadelerin meşru siyaset alanı dışında olduğunu vurguladı.

"Devlet Kurumlarını Hedef Alıyor"

Çelik, Özel’in bugüne kadar birçok devlet kurumunu tehdit ettiğini ve bu durumun siyaset diliyle bağdaşmadığını ifade ederek, “Devlet kurumlarını hedef alan tehdit ve hakaret diline müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.

Yolsuzluk İddiaları ve Gündem Saptırma Eleştirisi

AK Parti Sözcüsü, CHP’ye yönelik dile getirilen yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına dikkat çekerek, Özel’in bu iddialarla yüzleşmek yerine yargı makamlarını hedef aldığını belirtti. Çelik, CHP yönetimini, gündem değiştirmek yerine söz konusu iddialara cevap vermeye çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *