İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Cem Küçük'ün MASAK raporu ortaya çıktı! Para trafiğinde dikkat çeken ayrıntılar

Cem Küçük'ün MASAK raporu ortaya çıktı! Para trafiğinde dikkat çeken ayrıntılar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Cem Küçük hakkında hazırlanan MASAK raporu ortaya çıktı. Raporda, Küçük'ün 2019-2026 yılları arasında hesaplarına 35 milyon 132 bin lira para girişi olduğu, bazı transferlerin açıklamasız veya yetersiz açıklamalı olduğu ve belirli para hareketlerinin mali profiliyle uyumsuzluk gösterdiği belirtildi.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında Cem Küçük'ün banka hesaplarına ilişkin hazırlanan MASAK raporunda, 2019-2026 dönemindeki para hareketleri incelendi.

Rapora göre Küçük'ün hesaplarına söz konusu dönemde toplam 35 milyon 132 bin lira para girişi, hesaplarından ise 7 milyon 52 bin lira para çıkışı gerçekleşti.

Raporda, 35 milyon 132 bin liralık girişin 14 milyon 474 bin liralık bölümünün mevduat getirisi veya kredi kaynaklı olduğu, 8 milyon 844 bin liranın ise çeşitli basın kuruluşlarından elde edilen maaş ve telif gelirlerinden oluştuğu tespit edildi.

Bununla birlikte 23 kişi ve şirketten toplam 5 milyon 9 bin 300 lira para geldiği belirlendi. Mali incelemede, söz konusu transferlerin açıklamalarının yetersiz olduğu, Küçük'ün mali profiliyle uyum göstermediği ve gazetecilik faaliyeti kapsamında ücretli çalışan bir kişinin hesap yapısıyla bağdaşmadığı değerlendirmesine yer verildi.

Raporda, "borç" ve "borç iadesi" açıklamalarıyla gerçekleştirilen bazı transferlerin sıklığı ve miktarının olağan kişisel borç-alacak ilişkisiyle açıklanamayacak düzeyde olduğu belirtilerek, söz konusu işlemler "izaha muhtaç" şüpheli hareketler arasında değerlendirildi.

BANKA HESAPLARINDAKİ TRANSFERLER İNCELENDİ

MASAK raporunda Cem Küçük'ün hesabına para gönderen kişiler arasında Murat Sur'un da bulunduğu belirtildi.

Rapora göre Sur tarafından Nisan 2025 ile Temmuz 2026 arasında gerçekleştirilen 23 ayrı işlemde toplam 910 bin lira Küçük'ün hesabına aktarıldı. Transferlerde herhangi bir işlem açıklaması bulunmadığı, işlem başına ortalama tutarın yaklaşık 40 bin lira olduğu ve ödemelerin genel olarak ayda iki kez gerçekleştiği tespit edildi.

Soruşturma kapsamında şüpheliler arasında yer alan Tahir Sarıkaya'dan da 30 ayrı işlemle toplam 616 bin lira geldiği belirlendi. Transferlerde açıklama bulunmaması nedeniyle bu para hareketleri de şüpheli kategorisinde değerlendirildi.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan İsmail Çanak'ın ise Küçük'e 17 ayrı işlemde toplam 315 bin lira gönderdiği tespit edildi. Raporda, işlemlerin açıklamalarının yetersiz olduğu ve ödemelerde ağırlıklı olarak "elden alınan borç ödemesi" benzeri ifadelerin kullanıldığı kaydedildi.

Mustafa Erdem tarafından da Küçük'ün hesabına 13 ayrı işlemle 244 bin lira gönderildiği belirlendi. Erdem'in çalışma kaydının "garson" olarak yer aldığı raporda, açıklamasız tek yönlü transferlerin kişinin SGK çalışma kaydıyla uyumsuz olduğu değerlendirmesi yapıldı.

HABERLERLE PARA TRANSFERLERİ ARASINDAKİ BAĞLANTI İNCELENDİ

Raporda, Küçük'e para gönderen bazı kişiler ile Küçük'ün yayın ve haber faaliyetleri arasındaki bağlantıya ilişkin tespitler de yer aldı.

Selim İnşaat'ın sahibi Seyfettin Selim'in asistanı olarak kaydedilen İrem Turan tarafından Küçük'ün hesabına 50 bin lira gönderildiği belirlendi.

Analizlerde, Küçük'ün Seyfettin Selim lehine haber yaptığı bilgisine yer verilerek, söz konusu 50 bin liranın "haber karşılığı yapılan ödeme" olabileceği değerlendirildi.

Raporda ayrıca Seyfettin Selim tarafından Küçük'e doğrudan 30 bin lira gönderildiği kaydedildi. Bu transferin de Selim lehine haber yapılmasıyla bağlantılı olabileceği değerlendirmesi yer aldı.

ATALAY DEMİRBAŞ'LA İLGİLİ HABER DE RAPORDA

Atalay Demirbaş'ın şirketi Demand İnşaat'ta şoför olarak çalışma kaydı bulunan Serdar Cömert'ten Küçük'ün hesabına 40 bin lira, Erdinç Uluocak'tan ise 30 bin lira gönderildiği tespit edildi.

Raporda, söz konusu para transferlerinin yanı sıra Küçük'ün 13 Ağustos 2025 tarihinde Atalay Demirbaş hakkında olumlu bir haber yaptığı bilgisine de yer verildi.

MASAK incelemesinde değerlendirilen para hareketleri ve haber faaliyetleri arasındaki bağlantılar, soruşturma dosyasındaki incelemenin konuları arasında yer aldı.