Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52. yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da düzenlenen törende konuştu. Yılmaz, Kıbrıs Türkü'nün haklarına ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kıbrıs Barış Harekatı'nın Önemine Vurgu Yaptı
Konuşmasında Kıbrıs Barış Harekatı'nın önemine değinen Cevdet Yılmaz, Kıbrıs Türklerini ortadan kaldırarak adanın tamamına hakim olmayı amaçlayan girişimlerin harekatla engellendiğini söyledi.
Yılmaz, Kıbrıs'ın bölgesel rekabetlerin merkezine çekilmesinin taraflara güvenlik sağlamayacağını, aksine bölgede uzun yıllardır korunan istikrarı tehlikeye atacağını ifade etti.
"KKTC 43 Yıldır Varlığını Sürdürüyor"
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güçlü kurumları ve köklü demokrasi kültürüyle 43 yıldır varlığını kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Yılmaz, Türkiye'nin KKTC ile koordinasyon içinde çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.
Uluslararası Topluma Çağrı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, uluslararası toplumu Kıbrıs Türklerinin sesini duymaya, iradesine saygı göstermeye ve uzun yıllardır devam eden izolasyonların sona erdirilmesi için adım atmaya davet etti.
Doğu Akdeniz'de kurulan ittifaklar ve tarihi gerçekleri çarpıtmaya yönelik dezenformasyon girişimlerine de değinen Yılmaz, bu tür yaklaşımların sonuç vermeyeceğini söyledi.
"Kıbrıs Hiçbir Zaman Bir Rum Adası Olmayacaktır"
Türkiye'nin yer almadığı, Kıbrıs Türklerinin haklarının ve Doğu Akdeniz'deki meşru çıkarlarının göz ardı edildiği hiçbir girişimin başarıya ulaşamayacağını belirten Yılmaz, konuşmasını "Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır." sözleriyle tamamladı.
