Menderes Belediye Başkan Vekili seçiminin ardından CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ile Yeni Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç arasında karşılıklı açıklamalar geldi. Gümrükçü, Yeni Parti’nin CHP’den destek istemediğini ve birlikte hareket etme girişimlerine yanıt vermediğini öne sürerken, Güç ise partisinin süreç boyunca uzlaşıdan yana olduğunu savundu.
Gümrükçü’den Menderes Seçimine İlişkin Açıklama
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partisinin il başkanlığında düzenlediği toplantıda Menderes Belediye Başkan Vekili seçimine ilişkin konuştu.
Gümrükçü, CHP’nin 2023 yılında gerçekleştirilen kurultayının ardından göreve gelen yöneticilerin birçok ilçede yanlış tercihler yaptığını ve bu tercihlerin sonuçlarının birlikte yaşandığını söyledi.
Menderes Belediye Başkan Vekili seçiminde Yeni Parti’nin CHP’den oy istemediğini öne süren Gümrükçü, CHP’nin birlikte hareket etme girişimlerinin de yanıtsız kaldığını savundu.
“Biz Sizin Adayınıza Oy Vermek Zorunda Değiliz”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yeni Parti’nin adayının desteklenmesini istediğini aktaran Gümrükçü, bu talimat doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.
Gümrükçü, “Biz sizin partinizin adayına oy vermek zorunda değiliz. Buna rağmen genel başkanın talimatıyla içeriye girdik. Arkadaşlar yediği yumrukları, edilen hakaretleri unuttular” ifadelerini kullandı.
Yeni Parti yöneticilerini eleştiren Gümrükçü, CHP’den oy istemeden seçim kazanmanın mümkün olmadığını savundu.
Gümrükçü’den Çağatay Güç’e “Ahlaksız” Suçlaması
Utku Gümrükçü, açıklamasında Yeni Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’e de yönelik suçlamalarda bulundu.
Gümrükçü, “CHP’nin cep telefonunu cebine koyup giden Çağatay, bize ahlaksız diyemez. Ahlak dersi hiç veremez” dedi.
Telefonun ödemesine ilişkin iddialarda da bulunan Gümrükçü, Güç’e yönelik, “Ama ahlaksız sensin, sen ahlaksızın daniskasısın” ifadelerini kullandı.
Çağatay Güç’ten Yazılı Açıklama
Yeni Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ise tartışmaların ardından yazılı bir açıklama yaptı.
Güç, partisinin Menderes Belediye Başkan Vekili adayının belirlenmesi sürecinde uzlaşıdan yana tavır aldığını savundu.
CHP’nin AK Parti ile ortak hareket eden bir yapı haline geldiğini ileri süren Güç, Menderes Belediye Başkan Vekilliğine AK Parti’den bir ismin seçilmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti.
Menderes’te Asuman Şen Seçilmişti
Menderes Belediye Meclisi’nde, Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının ardından görevinden uzaklaştırılması nedeniyle belediye başkan vekili seçimi gerçekleştirilmişti.
Yapılan oylama sonucunda AK Parti Meclis Üyesi Asuman Şen, Menderes Belediye Başkan Vekili seçilmişti.
