İstanbul
Az bulutlu
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan görevinden istifa ettiğini duyurdu

CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan görevinden istifa ettiğini duyurdu

CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan, tahliyesinin ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sapan, genel merkezin kendisini yalnız bıraktığını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

11 gün süren tutukluluğun ardından serbest bırakılan Sapan, tahliyesinden bir gün sonra yaptığı yazılı açıklamayla istifa kararını kamuoyuyla paylaştı.

"Görevimi sürdürmenin imkansız olduğuna kanaat getirdim"

Yaşadığı adli sürecin kendisi ve ailesi üzerinde önemli etkiler bıraktığını belirten Sapan, ailevi nedenler ve sağlık sorunları nedeniyle görevine devam edemeyeceğini ifade etti.

Sapan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Saygıdeğer hemşerilerim ve sevgili partililerim. Bildiğiniz üzere 23 Mayıs tarihinden bugüne kadar gelen dönemde, zorlu bir adli süreç yaşadım ve 11 gün boyunca tutuklu kaldım. Sonuç olarak da tarafımızca tutuklama kararına karşı yapılan itirazların kabul edilmesi sonucu dün itibarıyla adalet tecelli etti ve serbest bırakıldım. Şükürler olsun ki sürecin başından bu yana, dilimde hep aynı cümle vardı. Asla haram yemedim, yedirmedim."

"Genel merkez gerekli ilgiyi göstermedi"

İstifa kararına gerekçe olarak sağlık sorunları ve ailevi sebeplerin yanı sıra parti yönetiminin süreçteki tutumunu da gösteren Sapan, açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gelinen noktada gerek ailevi sebeplerim gerekse süregelen sağlık sorunlarım nedeniyle İl Başkanlığı görevini sürdürmenin sevdiklerimin de tavsiyesi üzerine bu aşamada imkansız olduğuna kanaat getirdim. Aynı zamanda partimiz genel merkezinin de süreç boyunca gerekli ilgiyi ve desteği göstermediğini, tarafımın yalnız bırakıldığını üzülerek ifade etmek durumundayım."

Destek verenlere teşekkür etti

CHP Kilis İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Sapan, süreç boyunca yanında olanlara teşekkür etti.

Sapan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi Kilis İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Beni bu süreç boyunca bir an olsun yalnız bırakmayan en başta sevgili ailem olmak üzere belediye başkanımız ve sevgili dostum Hakan Bilecen'e, çok değerli parti üyelerimize ve adaletin en kısa sürede tecelli edeceği inancına sahip olan tüm hemşerilerime birer birer teşekkürlerimi sunuyorum.”