İstanbul
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0194 %0.06
55,6265 %0.04
6.544,08 %-0.65
84.016,66 %1.02
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM CHP’de 5 Belediye Başkanı kesin çıkarma talebiyle disipline sevk edildi

CHP’de 5 Belediye Başkanı kesin çıkarma talebiyle disipline sevk edildi

CHP, İstanbul ve Antalya’dan 5 belediye başkanını kesin çıkarma talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), İstanbul’dan 3, Antalya’dan 2 belediye başkanını kesin çıkarma talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk etti. Kararı CHP Sözcüsü Müslim Sarı, MYK toplantısının ardından açıkladı.

CHP MYK 5 Belediye Başkanı İçin Karar Aldı

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Müslim Sarı, 5 belediye başkanı hakkında disiplin sürecinin başlatıldığını bildirdi.

Sarı’nın açıklamasına göre Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu ve Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, kesin çıkarma talebiyle tedbirli olarak YDK’ye sevk edildi.

Sarı Disiplin Kararının Gerekçesini Açıkladı

Müslim Sarı, CHP üyesi olup başka bir siyasi parti için çalışmanın parti açısından disiplin suçu olduğunu söyledi. Sarı, başka bir siyasi partiye katkı verilmesinin ve başka bir partinin genel başkanına “genel başkanım” denilmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

CHP Sözcüsü, parti yönetiminin söz konusu belediye başkanları hakkında karar almak zorunda kaldığını belirterek benzer durumları izlemeye devam edeceklerini söyledi.

CHP’den Ayrılan Belediye Başkanlarına Değindi

Sarı, açıklamasında CHP’den ayrılarak başka siyasi partilere geçen belediye başkanlarına da değindi.

CHP içindeki tartışmalar nedeniyle partiden ayrılıp başka bir siyasi hareket içerisinde yer almanın siyasi bir tercih olarak değerlendirilebileceğini belirten Sarı, yaklaşık 50 belediye başkanının CHP’den ayrılarak AK Parti’ye geçmesinin ise açıklanabilir olmadığını savundu.

Kılıçdaroğlu TBMM Açılışına Katılacak

Müslim Sarı, hafta sonu Bolu’da düzenlenen kampta parti içi meselelerin yanı sıra ülke gündemini de ele aldıklarını söyledi.

Yeni yasama yılının başlamasına ilişkin de bilgi veren Sarı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki açılış programına ve Genel Kurul çalışmalarına katılacağını, akşam düzenlenecek resepsiyonda da yer alacağını açıkladı.