İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM CHP’de miting için yasaklama başvurusu iddiası: "Söz konusu değil”

CHP’de miting için yasaklama başvurusu iddiası: "Söz konusu değil”

CHP’de Özgür Özel’in mitinginin yasaklanması için Ankara Valiliği’ne başvuru yapıldığı iddiası gündem oldu. Kılıçdaroğlu cephesi iddiaları yalanladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan yönetim tartışmaları sürerken, Özgür Özel’in Ankara’da düzenlemeyi planladığı mitinge ilişkin ortaya atılan bir iddia siyasi gündemde geniş yankı uyandırdı.

Bazı basın organlarında yer alan haberlerde, CHP Genel Merkezi’nin Özgür Özel’in gerçekleştireceği mitingin engellenmesi amacıyla Ankara Valiliği ve Ankara Emniyeti’ne resmi başvuruda bulunduğu öne sürüldü. Ancak kısa süre sonra Kemal Kılıçdaroğlu cephesinden söz konusu iddialara ilişkin açıklama geldi.

Miting İçin Yasaklama Başvurusu İddiası

TGRT Ankara Temsilcisi Fatih Atik’in aktardığı kulis bilgilerine göre, CHP Genel Merkezi’nin Özgür Özel ve ekibinin düzenleyeceği organizasyonu parti yönetiminin onayı olmadan gerçekleştirilen bir etkinlik olarak değerlendirdiği ileri sürüldü.

İddiaya göre Genel Merkez, Ankara Valiliği ve Ankara Emniyeti nezdinde girişimlerde bulunarak mitinge izin verilmemesini talep etti. Haberde, parti yönetiminin CHP adına yapılacak etkinliklerin yalnızca Genel Merkez tarafından organize edilebileceği görüşünü savunduğu belirtildi.

Gözler Bayramlaşma Programlarına Çevrildi

CHP’de yaşanan gelişmelerin ardından gözler Ankara’da düzenlenecek bayramlaşma programlarına çevrildi. Parti içerisindeki görüş ayrılıklarının, bayramlaşma etkinliklerine de yansıması bekleniyor.

Siyasi kulislerde, parti içindeki tartışmaların önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşabileceği değerlendirmeleri yapılırken, taraflardan gelecek açıklamalar yakından takip ediliyor.

Kılıçdaroğlu Cephesinden Açıklama

Ortaya atılan iddiaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu kanadı yazılı bir açıklama yaparak söz konusu haberleri yalanladı.

Açıklamada, CHP yönetiminin Güvenpark’ta yapılacak mitingin yasaklanması amacıyla Ankara Valiliği’ne herhangi bir başvuruda bulunmadığı ifade edildi.

“Yasaklama Talebi Söz Konusu Değil”

Kılıçdaroğlu cephesi tarafından yapılan açıklamada, Valiliğin bazı ilçe örgütlerinin gerçekleştirmeyi planladığı yürüyüş çağrılarının CHP Genel Merkezi’nin talimatıyla yapılıp yapılmadığını sorduğu belirtildi.

Genel Merkezin ise bu çağrıların kendi talimatları doğrultusunda yapılmadığı bilgisini paylaştığı ifade edildi.

Açıklamada, “Yasaklanması yönünde bir talep ya da başvuru söz konusu değildir” denilerek iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.