İstanbul
Kapalı
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM CHP’li Ağbaba: "Emekli bayram ikramiyesi 17 bin 500 lira olmalı"

CHP’li Ağbaba: "Emekli bayram ikramiyesi 17 bin 500 lira olmalı"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, emekli bayram ikramiyesi tutarlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak hükümete çağrı yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Ağbaba, emeklilerin ekonomik koşullarına dikkat çekti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, emekli bayram ikramiyesi tutarlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak hükümete çağrı yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Ağbaba, emeklilerin ekonomik koşullarına dikkat çekti.

Ağbaba, emekli bayram ikramiyesi tutarının yetersiz olduğunu belirterek, mevcut rakamların emeklilerin yaşam koşullarını karşılamakta zorlandığını ifade etti.

“İkramiye ile alınabilen pide sayısı azaldı”

Kamuoyunda konuşulan emekli bayram ikramiyesi tutarını eleştiren Ağbaba, geçen yıl ile bu yıl arasındaki alım gücü farkına dikkat çekti.

Geçen yıl bayram ikramiyesiyle yaklaşık 200 pide alınabildiğini, bu yıl ise 4 bin liralık ikramiye ile 160 pide alınabildiğini dile getiren Ağbaba, “Emeklinin ikramiyesinden 40 tane pide çalınmış durumda.” ifadelerini kullandı.

“En düşük emekli maaşıyla 17 gün iftar yapılabiliyor”

Ağbaba, 4 kişilik bir aile için hazırlanan iftar sofrasının maliyetine de değindi. Lüks olmayan bir iftar sofrasının maliyetinin 1144 lira olduğunu söyleyen Ağbaba, en düşük emekli maaşının bu şartlarda yetersiz kaldığını savundu.

En düşük emekli maaşının 20 bin lira olduğunu hatırlatan Ağbaba, bu gelirle bir ailenin yalnızca 17 gün iftar yapabildiğini belirtti.

Ağbaba, hesaplamaya sahur giderleri ile doğal gaz, elektrik ve su gibi temel faturaların dahil edilmediğini de sözlerine ekledi.

“Emekli ikramiyesi 17 bin 500 lira olmalı”

CHP’li Ağbaba, emekli bayram ikramiyesi konusunda hükümete çağrıda bulunarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Buradan hükümete tekrar çağrı yapıyoruz, asgari ücretin yüzde 62’sini verirsen en düşük emekli ikramiyesinin 17 bin 500 lira olması gerekiyor.”

Ağbaba, emeklilerin alım gücünün artırılması gerektiğini belirterek bayram ikramiyelerinin yeniden düzenlenmesini istedi.