Afyonkarahisar siyasetinde dengeleri değiştirecek önemli bir gelişme yaşanıyor. Uzun süredir CHP yönetimiyle yaşadığı anlaşmazlıklarla gündeme gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın yarın partisinden istifa ederek AK Parti’ye katılması bekleniyor. Siyasi kulislerde konuşulan iddialar yalnızca Köksal’la sınırlı değil. CHP’li bazı belediye başkanlarının da AK Parti’ye geçiş hazırlığında olduğu belirtiliyor.
Afyonkarahisar’da siyasi tabloyu değiştirecek gelişmeye göre Burcu Köksal’ın yanında 6 CHP’li belediye meclis üyesini de AK Parti’ye götüreceği öne sürülüyor. Bu transferin gerçekleşmesi halinde belediye meclisindeki çoğunluğun Cumhur İttifakı’na geçeceği ifade ediliyor.
Kulis bilgilerine göre sadece Afyonkarahisar merkezde değil, ilçelerde de önemli hareketlilik yaşanıyor. CHP yönetimindeki Dinar, Evciler ve Karadilli belediye başkanlarının da AK Parti saflarına katılması bekleniyor. Söz konusu görüşmelerde İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu’nun aktif rol aldığı iddiaları ise dikkat çekti.
Özellikle CHP’li Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu’nun geçiş sürecinde Süleyman Soylu’nun birebir devreye girdiği belirtiliyor. Notbir’in haberine göre Soylu’nun, yakın dostu olarak bilinen Topçu ile doğrudan temas kurduğu öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde siyaseti bırakacağını açıklayan Soylu’nun, AK Parti Afyonkarahisar teşkilatının yürüttüğü görüşmelerde etkili olduğu konuşuluyor.
Veysel Topçu’nun geçmiş yıllarda Süleyman Soylu’ya yaptığı ziyaret de yeniden gündeme geldi. Yaşanan gelişmeler, CHP içinde yeni bir tartışma başlatırken, gözler yarın yapılması beklenen resmi açıklamalara çevrildi.
