İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM CHP'li Erkol'dan, Özarslan’a istifa çağrısı: 'Belediye başkanlığından da istifa etsin'

CHP'li Erkol'dan, Özarslan’a istifa çağrısı: 'Belediye başkanlığından da istifa etsin'

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın CHP’den istifa etmesi üzerine parti genel merkezinde düzenlenen toplantının ardından basın açıklaması yaptı. Erkol, Özarslan’a yönelik sert ifadeler kullanarak, seçmen iradesine saygı duyuyorsa belediye başkanlığından da istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın CHP’den istifa etmesi üzerine parti genel merkezinde düzenlenen toplantının ardından basın açıklaması yaptı. Erkol, Özarslan’a yönelik sert ifadeler kullanarak, seçmen iradesine saygı duyuyorsa belediye başkanlığından da istifa etmesi gerektiğini söyledi.

“Keçiören Belediyesi Şahsi Bir Zafer Değildir”

Basın toplantısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Erkol, Özarslan’ın seçilme sürecine dikkat çekerek, Keçiören Belediyesi’nin şahsi bir başarı olmadığını vurguladı.

Erkol, “Keçiören Belediyesi, tek başına bir kişinin kazandığı bir belediye değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Sayın Mansur Yavaş’ın güçlü desteğiyle kazanılmıştır” ifadelerini kullandı.

“Seçmen İradesini Yok Sayanları Onaylamıyoruz”

Ümit Erkol açıklamasında, Özarslan’ın istifasının bir seçmen iradesi ihlali olduğunu savundu. CHP’nin, kendisini seçenlerin yolundan sapan hiçbir siyasi tavrı kabul etmeyeceğini dile getiren Erkol, “Seçmenin iradesini yok sayan, kendisine gösterilen istikameti terk eden hiç kimseyi onaylamıyoruz” dedi.

“Seçmen CHP’ye Oy Verdi, Şahsa Değil”

Erkol, Keçiören seçmeninin tercihini açık bir dille ortaya koyduğunu belirterek şu sözleri kaydetti:
“Seçmen iradesi Keçiören’de belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisi’ne vermiştir. CHP’nin aday gösterdiği isme oy verilmiştir. Bu destek Sayın Mansur Yavaş’ın referansı ve partimizin gücüyle sağlanmıştır.”

“Seçmen İradesine Saygılıysa Sandığı Getirelim”

Özarslan’a açık çağrıda bulunan Erkol, “Seçmen iradesine saygılıysa belediye başkanlığından da istifa etsin. Kendine güveniyorsa sandığı getirelim, Keçiören oyunu kime veriyor görelim”
ifadeleriyle erken seçim çağrısında bulundu.

“Ne Olduysa Cuma Akşamından Sonra Oldu”

Ümit Erkol, Özarslan’ın daha önce CHP’ye ve Mansur Yavaş’a olan bağlılığını sık sık dile getirdiğini hatırlatarak, ani tutum değişikliğine dikkat çekti.

“Bu cuma gününe kadar Sayın Genel Başkanımıza, partimize ve Sayın Mansur Yavaş’a bağlılığını her ortamda dile getirmiştir. ‘Ben hain miyim ki başka bir partiye gideyim?’ diyen bir belediye başkanından söz ediyoruz. Ne olduysa cuma akşamından sonra oldu” dedi.

“Bu Yaşanan Açık Bir İhanettir”

Erkol açıklamasının sonunda oldukça sert ifadeler kullandı. Özarslan’ın tutumunu ihanet olarak nitelendiren CHP Ankara İl Başkanı, “Bu yaşanılan bir ihanettir. Keçiören Belediye Başkanı’na biraz sağduyu, biraz vicdan çağrısında bulunuyorum. Bugüne kadar söylediklerini unutmasın, bu sözler onun karşısına çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *