İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM CHP'ye kayyum atanacağını öne süren Rasim Ozan Kütahyalı hakkında soruşturma

CHP'ye kayyum atanacağını öne süren Rasim Ozan Kütahyalı hakkında soruşturma

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında CHP kurultayıyla ilgili yaptığı paylaşımlar nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgi yayma" suçundan soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’nın sosyal medyada yaptığı açıklamalar sonrası harekete geçti. Kütahyalı hakkında, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptal edileceği ve partiye kayyum atanacağı yönündeki iddiaları nedeniyle “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan re’sen soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Ankara Başsavcılığı’ndan Resmi Açıklama Geldi

Son günlerde sosyal medya üzerinden yayılan iddialar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek adına, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi kapsamında adli soruşturma sürecini başlattığını duyurdu.

Soruşturmanın merkezinde, Kütahyalı’nın CHP Kurultayı’na dair yaptığı dikkat çekici paylaşımlar yer alıyor. Başsavcılık, bu tür dezenformasyon içerikli açıklamaların halk arasında infial yaratabileceği ve adli süreçleri etkileyebileceği gerekçesiyle hukuki sürecin titizlikle yürütüleceğini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Sürece İlişkin Açıklama

Konuya dair bir açıklama da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, bazı CHP delegelerinin hem savcılığa hem de mahkemeye yaptığı başvuruların hukuki sürecinin sürdüğünü ifade etti. Tunç, bazı sosyal medya kullanıcılarının bu süreçleri çarpıtarak kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını vurguladı.

Tunç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“CHP’nin 38. Olağan Kurultayının iptaliyle ilgili açılmış davalar mevcuttur. Ancak bazı kullanıcıların belediyelere operasyon yapılacağı ve kayyum atanacağı yönünde yaptığı paylaşımlar, tamamen mesnetsiz ve halkı yanıltıcı niteliktedir.”

Kütahyalı’dan Dikkat Çeken Kurultay Paylaşımı

Soruşturmanın odağındaki isim Rasim Ozan Kütahyalı, CHP’nin kurultayına yönelik iddialarını sosyal medya hesabı üzerinden dile getirdi. Kütahyalı, 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek davanın ardından CHP’ye geçici kayyum atanacağını ve yeni bir kurultay sürecine girileceğini öne sürdü.

Yaptığı paylaşımda şu ifadeler dikkat çekti:
“Yarın Kasım 2023 CHP kurultayı iptal ediliyor. CHP'ye geçici kayyum atanarak, 45 gün sonra 1 Haziran 2025'te CHP'nin yeni kurultayına gidiliyor. Kayyum Hikmet Çetin olacak deniyor. Muhtemel bir ayaklanma ihtimaline karşı İstanbul’dan Ankara’ya çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi.”

Güvenlik Tedbirleri İddiaları Gündemde

Rasim Ozan Kütahyalı'nın iddialarında, güvenlik güçlerinin Ankara’ya sevk edildiği ve tüm izinlerin iptal edildiği yönünde bilgiler yer aldı. Bu durum, kamuoyunda ciddi bir endişe yarattı. Ancak yetkili makamlar, bu tür iddiaların doğruluğuna dair herhangi bir resmi açıklama yapmadı.

Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nden henüz konuyla ilgili bir doğrulama gelmiş değil. Bu nedenle kamuoyunun yalnızca resmi kaynaklardan gelen bilgileri dikkate alması gerektiği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *