İzmir'in Çiğli ilçesinde Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın partisinden ayrılarak AK Parti'ye geçeceği iddiası gündeme geldi. Gazeteci İsmail Saymaz, CHP'li Yıldız'ın 28 Eylül'de düzenlenecek AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda parti rozetini takacağını öne sürdü.
28 Eylül tarihi işaret edildi
İsmail Saymaz'ın aktardığı iddiaya göre Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti'ye katılımının 28 Eylül'deki İl Başkanları Toplantısı sırasında gerçekleşmesi bekleniyor.
Haberde Yıldız'ın olası parti değişikliğine ilişkin henüz kendisinden yapılmış bir açıklamaya yer verilmedi.
Telefonlarına yanıt vermediği öne sürüldü
Yıldız'a ulaşmaya çalışan milletvekilleri ile basın mensuplarının telefonlarına yanıt alamadığı öne sürüldü. Gelen aramaların belediye başkanının danışmanına yönlendirildiği belirtildi.
Saymaz: Yaklaşık beş saat dönüş bekledim
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İsmail Saymaz, Onur Emrah Yıldız'a ulaşmaya çalıştığını ancak yaklaşık beş saat boyunca dönüş alamadığını ifade etti.
Saymaz, yalnızca Yıldız'ın danışmanıyla görüşebildiğini ve danışmanın kendisine, “Başkanın özel ve gizli bir hattı var ama bu numarayı paylaşamam” yanıtını verdiğini aktardı.
İddia henüz Yıldız tarafından doğrulanmadı
Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti'ye geçeceğine ilişkin haber, İsmail Saymaz'ın aktardığı iddiaya dayanırken, Yıldız'ın konuya ilişkin açıklama yaptığına dair haberde herhangi bir bilgi bulunmuyor.
