06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Çöken binada enkaz altında kalan 5 kişinin kimlikleri belli oldu

Çöken binada enkaz altında kalan 5 kişinin kimlikleri belli oldu

Gebze'de altında eczane bulunan 7 katlı bina çöktü. Enkaz altında kalan 5 kişilik aile için kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi’nde sabah saatlerinde meydana gelen çökme olayı, yürekleri dağladı. Altında eczane bulunan 7 katlı bir apartman, henüz belirlenemeyen bir sebeple büyük bir gürültüyle çöktü. Bölgeden gelen acı haber, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Enkaz altında kaldığı belirtilen 5 kişilik aile için zamana karşı büyük bir mücadele veriliyor.

Kurtarma ekipleri seferber oldu

İhbarın hemen ardından olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi, sağlık personeli ve itfaiye yönlendirildi. Enkaz alanına ulaşan ekipler, profesyonel cihazlarla enkazı tararken, çevrede güvenlik önlemleri artırıldı. Ekipler, binada kaldığı değerlendirilen beş kişilik ailenin hayatta olabileceği ihtimaliyle çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Komşular ve çevredeki vatandaşlar da umutla bekleyişini sürdürüyor.

Enkaz altındaki aile belli oldu

Çöken binada, yaklaşık iki yıldır ikamet eden Levent Bilir, eşi Emine Bilir ve çocukları Nisa, Dilara ve Muhammed Emir’in bulunduğu bildirildi. Aile fertlerinin binanın ikinci ve üçüncü katları arasında olduğu tahmin ediliyor. Levent Bilir’in kombi tamircisi olarak çalıştığı öğrenilirken, ailenin mahalle sakinleri tarafından sevilen ve bilinen bir aile olduğu ifade edildi.

“Metro geçince işaret koydular”

Mahallede yaşayan ve aynı sokakta oturan Hasan Durbaba, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

“Sabah namazı için kalktığımızda bir anda büyük bir gürültüyle sarsıldık. Koşarak çıktığımızda, yan binamızın çöktüğünü gördük. Bina adeta yan yatmıştı. Altında eczane olan 6 katlı binanın üzerine bir de çekme kat yapılmıştı.”

Durbaba, çarpıcı bir detayı da paylaştı. “Binamızın altından metro geçiyor. İki yıl önce, binalarımıza yatma ve eğilme kontrolü için işaret koydular. Her 15 günde bir gelip kontrol ediyorlar,” diyen Durbaba, binada çatlakların daha önce fark edildiğini belirtti.

Deprem sonrası hasar iddiası

Bölgede daha önce hissedilen Balıkesir merkezli depremin, binaya zarar verdiği iddiaları da gündemde. Durbaba, komşular arasında bu yönde söylentiler olduğunu vurgulayarak şunları ekledi:

“Binanın dış cephesinde çatlaklar vardı. Eczane sahibi, durumu müteahhite bildirmiş. ‘Çatlak var’ diyerek durumu anlatmışlar ama sonuç ne oldu bilmiyoruz. Elimizde resmi bir bilgi yok, ama bu tür söylentiler aylardır konuşuluyordu.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *