Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan eğitimcilerle düzenlenen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına Ramazan ayını tebrik ederek başladı ve tüm öğretmenlerin Ramazan-ı Şerif’ini kutladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmene şiddet tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde yaşanan bir olaya değinerek öğretmenlere yönelik şiddete sert tepki gösterdi. Öğretmen Fatma Nur Çelik’i anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğretmene kalkan el geleceğimize kalkmış demektir.” ifadelerini kullandı.
18 mart ve Çanakkale vurgusu
Konuşmasında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111’inci yıl dönümüne de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki yerini vurguladı.
“Çanakkale bir destandır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’nin sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda güçlü bir toplumsal dayanışma örneği olduğunu ifade etti. Farklı coğrafyalardan gelen insanların aynı ideal uğruna mücadele ettiğini belirtti.
Konuşmasının önemli bölümünü eğitime ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin gelişimi için eğitimin temel unsur olduğunu ifade etti.
Ayrıca müfredat ve eğitim sisteminde yapılan değişikliklerin de altı çizildi.
“Öğretmene saygı vazgeçilmezdir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlerin toplumdaki yerinin özel olduğunu belirterek, öğretmene yönelik en küçük saygısızlığın dahi kabul edilemeyeceğini söyledi.
Açıklamada; Öğretmenlerin toplumsal rolünün kritik olduğu, şiddete karşı sıfır tolerans yaklaşımı benimsendiği ve bu tür olayların önlenmesi gerektiği vurgulandı.
Ramazan ve bayram mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Ramazan ayının manevi önemine de değinerek, yaklaşan Ramazan Bayramı’nın İslam dünyasına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
