Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel’in sözlerini eleştirerek CHP yönetimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“CHP Genel Başkanı, gerçekten millete ve kadınlara bir faydası dokunsun istiyorsa, bakanlık isimleriyle uğraşmaktan vazgeçsin. Bunun yerine partisini bir kanser hücresi misali saran yolsuzluk, rüşvet, irtikap, taciz skandallarıyla meşgul olsun.”
“Yolsuzluklardan arınma başkanlığı kursun”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında CHP’ye yönelik şu ifadeleri de kullandı:
“İlla bir yapı kurmak istiyorsa, tabii yeterli kadro bulabilirse acilen partisi bünyesinde ‘yolsuzluklardan arınma başkanlığı’ kursun.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi:
“Ama ne yazık ki bu ülkenin ana muhalefet partisi çıkar amaçlı kurulan suç örgütlerinin güdümünden bir türlü çıkamıyor, bir türlü kurtulamıyor.”
“Siyaset adına üzüntü duyuyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin mevcut durumuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partiyiz diye övünen CHP'nin mevcut yönetim altında düşürüldüğü bu perperişan hallerden biz ülkemiz siyaseti adına üzüntü duyuyoruz.”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidara gelmeleri halinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın adını “Kadın ve Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı” olarak değiştireceklerini açıklamıştı.
