İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörsüz Türkiye hedefini gençler için istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörsüz Türkiye hedefini gençler için istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’de düzenlenen Gençlik Şöleni’nde Terörsüz Türkiye hedefi ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Stadyumu’nda AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Bir Gençlik Şöleni” programında açıklamalarda bulundu. Programa katılan gençlere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörsüz Türkiye hedefi, gençlerin geleceği ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Konuşmasına Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlara selam göndererek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerle birlikte Türkiye'nin 81 ilinde ayrıca yurt dışında yaşayan kardeşlerimize selam ve sevgilerimi yolluyorum.” ifadelerini kullandı.

Kocaeli’nin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeğin merkezi Kocaeli'ye hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Gönüllerimizi burada buluşturan Cenab-ı Allah'a hamdolsun.” dedi.

Türkiye Yüzyılı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında gençlerle birlikte yol yürümeye devam edeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Rabb'im ömür verdikçe yol arkadaşlığımız devam edecek. Bu can bu bedende olduğu sürece gönül yoldaşlığımız devam edecek. Sizlerle birlikte destanlar yazıyoruz. Sizlerle birlikte Türkiye Yüzyılı'nı inşa ediyoruz.”

Programda gençlere yönelik mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geleceğin farklı alanlardaki isimlerinin gençler arasından çıkacağını söyledi.

“Allah'ın izniyle geleceğin bilim insanları sizin içinizden çıkacak, geleceğin sanatkarları, şairleri sizin içinizden çıkacak. Geleceğin fikir mimarları, düşünce adamları içinizden çıkacak. Geleceğin bürokratları, siyasileri inşallah Cumhurbaşkanları sizin içinden çıkacak.” diye konuştu.

“Terörsüz Türkiye hedefimizin merkezinde gençler var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının önemli bölümünde Terörsüz Türkiye sürecine değindi. Bu hedefin gençlerin huzuru ve güvenliği için önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Terörsüz Türkiye hedefimizin merkezinde sizlerin huzuru ve esenliği var. Terörsüz bölge vizyonumuzu yine sizler için, sizlerin güvenli geleceği için hayata geçirmek istiyoruz.”

Terör nedeniyle yaşanan acılara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkede artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz. Bu ülkenin, bu milletin evlatlarının ömürlerinin baharında hayattan koparılmasını, bir gonca gibi solup gitmesini istemiyoruz.” dedi.

Kaynakların farklı alanlara aktarılması vurgusu

Terörle mücadeleye ayrılan kaynakların farklı alanlarda değerlendirilmesini istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle mücadele için harcanan kaynakların artık eğitime, bilime, üretime, istihdama, ulaştırmaya ve teknolojiye harcanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde gençlerin daha güçlü bir geleceğe sahip olması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Milletimiz yakın tarihinde gençliğin ‘eyvah’ diyerek hayıflandı. Anne babalar çok çile çekti, çok acı çekti. Terörün tamamen dışı kaldığı yeni dönemde gençliğin ‘eyvah’ı olmadığı gibi kimseye eyvallahı da olmayacak.”

“Türkiye sizin omuzlarınızda yükselecek”

Konuşmasının devamında Türkiye’nin geleceğinde gençlerin rolüne vurgu yapan Erdoğan, “Her bir gencimiz, aileleriyle birlikte bu ülkeyi yaşatan ocağın meşalesi, birlik bahçemizin en güzel fidanıdır.” dedi.

Gençlere güvendiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözlerle konuşmasını sürdürdü:

“Varsın birileri sürekli size karamsarlık aşılasın, biz size sonuna kadar güveniyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “Mazlumların gölgesinden medet umduğu, zalimlerin parmak sallamaya cesaret edemediği, hakkın ve adaletin adresi olan Türkiye sizin omuzlarınızda yükselecek. Ülkemizi geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.