16 Haziran 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Cumhurbaşkanına TSK'da ihraç yetkisi veren düzenleme geri çekildi

Cumhurbaşkanına TSK'da ihraç yetkisi veren düzenleme geri çekildi

Cumhurbaşkanına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik yetkiler veren düzenlemelerin de bulunduğu torba kanun görüşmeleri Meclis'te başladı. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise disiplinsizlikle ilişkilendirilen subayların TSK'dan çıkarılmasına yönelik tartışmalı maddelerin yeniden değerlendirilmek üzere geri çekildiğini söyledi.

TSK'da Cumhurbaşkanına İhraç Yetkisi Veren Düzenleme Geri Çekildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanına Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) subayları disiplinsizlik gerekçesiyle ihraç etme yetkisi veren düzenlemenin de yer aldığı torba kanun teklifinin görüşmeleri başladı. Ancak teklifteki tartışmalı maddeler, yeniden değerlendirilmek üzere geri çekildi.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, TSK personeliyle ilgili 4, 9 ve 10. maddelerin komisyon görüşmeleri sırasında geri çekildiğini açıkladı. Söz konusu maddeler, disiplinsizlikle ilişkilendirilen subayların Cumhurbaşkanı kararıyla görevden uzaklaştırılmasına imkân tanıyordu.

CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, düzenlemeye sert tepki gösterdi. CHP’li Veli Ağbaba, “Bin yıllık TSK geleneği değiştirilmeye çalışılıyor” diyerek eleştiride bulunurken, İYİ Parti’li Erhan Usta ise maddelerin ilgili ihtisas komisyonlarında değerlendirilmeden Plan ve Bütçe Komisyonu’na getirilmesini hukuka aykırı bulduklarını belirtti.

Anayasa Mahkemesi’nin daha önce iptal ettiği benzer düzenlemelerin tekrar gündeme gelmesi üzerine gelen eleştiriler sonucunda maddeler geri çekildi. Kanun teklifinin yeniden gözden geçirilerek revize edilmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *