Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın (2 Şubat Pazartesi) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de bir araya gelecek. Toplantıda dış politika ve güvenlik başlıklarının yanı sıra ekonomi gündemi de kapsamlı şekilde ele alınacak. Kabinenin ana gündem maddesinin ABD ile İran arasındaki gerilim olması bekleniyor.
Kabine toplantısında ABD-İran hattında yaşanan son gelişmelerin masaya yatırılacağı öğrenildi. Ankara’nın Washington yönetimine ilettiği 3’lü zirve önerisi kapsamında, olası risklere karşı alınabilecek tedbirlerin ve diplomasi trafiğinin toplantıda ele alınacağı belirtildi.
Suriye gündeminde SDG’nin entegrasyon süreci var
Kabinenin önemli başlıklarından biri de Suriye olacak. Şam yönetimi ile SDG arasında imzalanan yeni mutabakatın yeni haftada hayata geçirilmesi beklenirken, SDG’nin Suriye yönetimine entegrasyon sürecine ilişkin gelişmelerin Kabine’de değerlendirilmesi öngörülüyor.
Gazze’de ateşkes ilan edilmesine rağmen İsrail’in saldırılarının sürdüğü belirtilirken, Türkiye’nin sürece yönelik tutumu ve atılabilecek diplomatik adımların da toplantının gündeminde yer alacağı ifade edildi. Ankara’nın ateşkesin kalıcı hale gelmesi için yürüttüğü temasların da ele alınması bekleniyor.
“Terörsüz Türkiye” hedefinde gelinen aşama masaya yatırılacak
Kabine toplantısında “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında yürütülen çalışmaların geldiği aşama değerlendirilecek. Güvenlik başlıklarında mevcut durumun ve yeni adımların ele alınacağı bildirildi.
Toplantıda ekonomideki son tablo ve enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlar da görüşülecek. Kabine üyelerinin, piyasadaki gelişmeleri ve alınabilecek yeni tedbirleri değerlendirmesi bekleniyor.
