Meksika’da karteller ile ordu arasında çıkan çatışmalar nedeniyle oğlu ile birlikte mahsur kalan gazeteci Cüneyt Özdemir, ülkeden ayrıldığını duyurdu. Özdemir, uçaktan yaptığı paylaşımla Türkiye’ye dönüş yolunda olduklarını açıkladı.
Çatışmaların ortasında kalmıştı
Meksika’nın en büyük suç örgütlerinden Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) lideri “El Mencho” lakaplı Nemesio Oseguera’nın askeri operasyonda öldürülmesinin ardından birçok şehirde şiddet olayları yaşanmıştı. Çatışmalar nedeniyle bazı bölgelerde güvenlik riski artmıştı.
Oğlu ile birlikte Meksika’da bulunan Cüneyt Özdemir de yaşanan gelişmeler nedeniyle ülkede mahsur kaldığını açıklamıştı.
Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uçakta çekilen bir fotoğrafı yayımlayarak Meksika’dan ayrıldıklarını duyurdu. Türkiye’ye dönüş yolunda olduklarını belirtti.
“Destek olan da oldu, hedef gösteren de”
Süreç boyunca kendilerine destek verenlere teşekkür eden Özdemir, bazı sosyal medya kullanıcılarının ise kendilerini hedef gösterdiğini ifade etti.
Özdemir, bir kişinin İspanyolca paylaşımlarla kendilerini Meksika kartellerine hedef gösterdiğini öne sürerek, yaşanan durumu “sosyal medya kötücüllüğünün zirvesi” olarak nitelendirdi.
