Ak Parti'de uzun yıllar milletvekili, bakan ve başbakanlık görevlerini icra ettikten sonra yolları ayrılan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partisinin isminin belli olduğu iddia edildi. 

Uzun süredir birçok il ve ilçede faaliyet göstererek yeni bir parti kurma çabası içerisine giren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisinin isminin belli olduğu öne sürüldü. Ayrıca öne sürülen yeni parti isminin şimdiye kadar hiç gündeme gelmediğinin de altı çizildi. 

CUMA GÜNÜ AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi'nin kaleme aldığı köşe yazısında Ahmet Davutoğlu'nun 13 Aralık'ta yeni partisini kuracağını ve kamuoyuyla paylaşacağını iddia etmişti. Selvi, yeni parti isminin Bizim Parti veya Bir Parti olacağını söylesede yeni ismin daha farklı olacağı ileri sürüldü. Davutuğlu'nun yeni partisinin isminin "Dava Partisi" ismiyle tanıtılacağı kulislere sızdı. Özellikle Twitter ve Facebook gibi sosyal medya mecralarında kulis bilgisi paylaşan bazı hesaplara göre bu isim Cuma günü açıklanacak . Öte yandan Parti'nin isminin yanısıra ambleminin de belli olduğu ve güneş logosu üzerinde durulduğu ifade edildi. 

MALUM KİŞİ DEMİŞTİ

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde yaşanılanlar ile ilgili polemik yaşayan Ak Parti Cephesi ile Davutoğlu cephesi karşılıklı açıklamalar yapmıştı. Ak Parti toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski başbakan Ahmet Davutoğlu için ise "malum kişi" diyerek ismini söylememişti. Diğer taraftan bu açıklamalara Davutoğlu tarafından da yanıt gecikmemişti.