DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, LGBTİ+ örgütleri ve hak savunucularına yönelik uygulamalara ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hatimoğulları, gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin serbest bırakılması çağrısında bulunarak LGBTİ+ örgütlerine yönelik baskılara son verilmesini istedi.
Hatimoğulları, açıklamasında “Ailem Güvende” ifadesiyle yürütülen uygulamalara tepki gösterirken, LGBTİ+’ların toplumun bir parçası olduğunu belirtti.
Hatimoğulları’ndan “Ailem Güvende” Açıklaması
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ailem Güvende” ifadesine değindi.
Hatimoğulları, “'Ailem güvende' diyerek bir ailenin LGBTİ+ çocuğunu hedefe koyuyorsanız, kimi kimden koruyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
Kadın örgütlerinin ortak bildirisindeki ifadeleri de hatırlatan Hatimoğulları, “Ne aile güvende ne de hiçbirimiz” sözlerine paylaşımında yer verdi.
“LGBTİ+’lar Bu Toplumun da Hayatın da Parçasıdır”
Tülay Hatimoğulları, açıklamasının devamında LGBTİ+’ların toplumun ve hayatın bir parçası olduğunu ifade etti.
LGBTİ+’ların tehdit olarak görülmesine karşı çıkan Hatimoğulları, gözaltı ve tutuklamalar yoluyla örgütlenmelerinin kriminalize edilmeye çalışıldığını savundu.
Hatimoğulları açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“LGBTİ+'lar bu toplumun da hayatın da parçasıdır. Onları tehdit görmek, nefret suçlarının hedefi haline getirmek, gözaltı ve tutuklamalarla örgütlenmelerini kriminalize etmeye çalışmak antidemokratiktir ve kabul edilemez.”
Hatimoğulları’ndan Serbest Bırakılma Çağrısı
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, korunması gerekenin bütün yurttaşların yaşamı, hakları ve özgürlükleri olduğunu belirtti.
Gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin serbest bırakılmasını isteyen Hatimoğulları, LGBTİ+ örgütleri ile hak savunucularına yönelik uygulamalara son verilmesi çağrısında bulundu.
Hatimoğulları, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Korunması gereken bütün yurttaşların yaşamı, hakları ve özgürlükleridir. Gözaltındakiler ve tutuklananlar derhal serbest bırakılsın. LGBTİ+ örgütlerine ve hak savunucularına yönelik baskılara son verilsin!”
