İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Denizli'de bir deprem daha: 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli'de bir deprem daha: 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde akşam saatlerinde bir deprem daha meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat20.02’dekaydedilen depremin büyüklüğü4.1olarak ölçüldü.

Denizli’nin Buldan ilçesinde akşam saatlerinde bir deprem daha meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 20.02’de kaydedilen depremin büyüklüğü 4.1 olarak ölçüldü.

AFAD, sarsıntının yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi.

Sabah saatlerinde 5.1 büyüklüğünde deprem olmuştu

Buldan ilçesinde günün erken saatlerinde de bir deprem meydana gelmişti. Saat 09.21’de yaşanan depremin büyüklüğü 5.1 olarak açıklanmıştı.

Vatandaşlarda kısa süreli panik yaratan sarsıntının ardından yapılan ilk incelemelerde herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasar bildirilmediği ifade edildi.

Okullar ve hastaneler boşaltıldı

Sabah yaşanan depremin ardından kentte tedbir amaçlı bazı binalar boşaltıldı. Özellikle haftanın ilk günü yoğunluk yaşanan hastaneler ve okullarda güvenlik önlemleri alındı.

Depreme dayanıksız raporu bulunduğu belirtilen Denizli Devlet Hastanesi poliklinikleri, AFAD’ın uyarıları doğrultusunda boşaltıldı. Okullarda bulunan öğrenciler de kontrollü şekilde binalardan çıkarıldı.

Yetkililer, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun bildirilmediğini ve ekiplerin saha taramalarını sürdürdüğünü açıkladı.


Uzmandan deprem değerlendirmesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, sabah meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Bektaş, depremin Uşak Fay Bloğu üzerinde gelişen bir deprem kümesi kapsamında meydana geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bu deprem sürpriz değildir. 1969 yılında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki Alaşehir depremi sonrası oluşan stres transferiyle gelişmiş olabilir. Bu deprem kümesinin zamanla büyümesi mümkündür.”