06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Dereden gelen kötü koku vatandaşların tepkisine neden oldu

Dereden gelen kötü koku vatandaşların tepkisine neden oldu

MERSİN'in Erdemli ilçesindeki Acıgöl Deresi'ne atılan çöpler nedeniyle etrafa yayılan kötü koku, bölgede yaşayan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Erdemli ilçesinde Limonlu Mahallesi'nden geçerek Akdeniz'le buluşan Acıgöl Deresi'ndeki kirlilik üst seviyelere ulaştı. Evsel atıklar başta olmak üzere dere yatağına bırakılan çöpler, sıcak hava ile birlikte kötü kokuyu beraberinde getirdi.

Sivrisinek sayısının artışına da neden olduğu belirtilen dereden yayılan koku, bölge halkının tepkisine yol açtı. Vatandaşlar derenin bir an önce temizlenmesini ve yeniden kirlenmemesi için çaba gösterilmesini istedi.

Dereye yakın bir noktadaki yaşadığını dile getiren Selçuk Arat, şunları söyledi:

"Yaz aylarında bu dere çok az su taşıyor. Derenin içerisi kamışlarla doluyor. Kamışlar uzuyor ve derenin içerisini kaplıyor. Allah korusun bir sel afeti yaşansa dereden su geçemez ve taşkına sebep olur. Aynı zamanda, dereye atılan çöp ve plastik malzemeler nedeniyle çok kirli ve buna bağlı olarak kötü kokular geliyor. Bu derenin yetkililer tarafından biran önce temizlenmesi ve kamışların derenin içerisinden kaldırılması gerekiyor. Çevremizi ve deremizi temiz tutmak adına yetkililerin bir an önce bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Yoksa bizler çevre sakinleri olarak kokudan burada duramaz hale geleceğiz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *