İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Dervişoğlu’nun “İncindin mi Ercancığım” sözleri gündem oldu

Dervişoğlu’nun “İncindin mi Ercancığım” sözleri gündem oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun “Mevzular Açık Mikrofon” programında gazeteci Ercan Küçük’ün sorusuna verdiği “Parmağınızı sokuyorsunuz” ve “İncindin mi Ercancığım?” yanıtı sosyal medyada gündem oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Oğuzhan Uğur’un sunduğu “Mevzular Açık Mikrofon” programına katıldı. Programda gazetecilerin ve vatandaşların sorularını yanıtlayan Dervişoğlu’nun, gazeteci Ercan Küçük ile yaşadığı diyalog sosyal medyada geniş yankı buldu.

“ABD’den burs alan yöneticiniz var” sorusu yöneltildi

Programın fragmanında gazeteci Ercan Küçük, Dervişoğlu’na, “Partinizin ve kendinizin emperyalizme karşı olduğunuzu zaman zaman dile getiriyorsunuz. ABD’den burs alan bir yöneticiniz var” şeklinde bir soru yöneltti.

Dervişoğlu’ndan “parmak işareti” ve yanıt

Müsavat Dervişoğlu, soruya parmak işareti yaparak karşılık verdi. Dervişoğlu, “Parmağınızı sokuyorsunuz. İYİ Parti’nin içini karıştırmak için yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Devamında “İncindin mi Ercancığım?” sözleriyle yanıtını sürdürdü.

Ercan Küçük: “Gazetecilik yapıyoruz”

Gazeteci Ercan Küçük ise sorusunun art niyet taşımadığını belirterek, “Gazetecilik yapıyoruz. Art niyetli değiliz. Ben sorumu sormaya çalıştım ama siz beni başka şeylerle itham etmeye çalıştınız” dedi.

“İki kelime laf söyledim diye gönlün kırıldı”

Dervişoğlu, bunun üzerine “Sen beni Amerikancılıkla itham edeceksin. İki kelime laf söyledim diye gönlün kırıldı. İncindin mi Ercancığım?” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada paylaşım, gazetecilerden tepki

Söz konusu anların, İYİ Parti’ye yakın bazı sosyal medya hesaplarından “Kendisini gazeteci olarak tanıtan Ercan Küçük...” benzeri ifadelerle paylaşılması sonrası bazı gazetecilerden tepki geldi.

Barış Yarkadaş’tan paylaşım

Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tartışmaya ilişkin içeriklerin birçok internet sitesinde benzer ifadelerle yayımlandığını belirterek, bunun bir “itibarsızlaştırma” yöntemi olabileceğini ileri sürdü.