MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümet ortağı olduğu 17 Ağustos 1999’da yaşanan depremle ilgili bir köşe yazarının “Devlet 3 gün kafasını kaldıramadı” dediğini söyledi. Bahçeli, ismini vermediği köşe yazarına “Bu iftiranı ispatlamazsan alçaksın müfterisin. Hiç merak duyulmasın, MHP’nin olduğu yerde Türk devleti çökmez, çökemez” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, hükümette olduğu 1999’da yaşanan depremle ilgili olarak “Bilinmelidir ki Türk devleti ne 1999’da çöktü ne de 2020’de zaafa uğradı. Çöken millet değil çürük binalardır, utanmaz müteahhitlerdir. Devlet aynıdır, ruh aynıdır, fıtrat aynıdır. Dün ile bugün arasında ayrımcılık yapanlar da kalleştir” ifadelerini kullandı.

Depremler arasında kıyas yapmanın “birlik ve kardeşlik duygusuna hançer sallamak” olduğunu söyleyen MHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

Türk devleti ve milleti dün gereğini yapmış, bugün de aynısını yapmıştır. Geçmişi kötülemek bugünleri kurtarmaz.

1999 hatırlatıldı

Elazığ ve Malatya’yı etkileyen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından arama-kurtarma ve yardım çalışmalarının eksik olduğuna yönelik eleştiriler gündeme gelmişti. Bu eleştirilere yanıt veren isimler AK Partili Burhan Kuzu ve Şamil Tayyar gibi isimler olmuştu. 

Kuzu, mesajında “17 Ağustos sonrası dönemin Ecevit hükümeti, depremzedeler için gelen yardım paralarıyla memur maaşlarını ödedi” ifadesini kullanmış Tayyar da “Deprem gibi doğal afetlerde kriz yönetme becerisi önemli. 1999 depreminde çöken devlet, bu kez ayakta” demişti.
 

Editör: Haber Merkezi