İstanbul
Az bulutlu
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Disipline sevk edilmişti: Tanju Özcan CHP üyeliğinden istifa etti

Disipline sevk edilmişti: Tanju Özcan CHP üyeliğinden istifa etti

CHP'de kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

CHP'de disiplin süreci kapsamında kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Özcan, disiplin sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, savunma vermeyeceğini belirterek CHP üyeliğinden ayrıldığını duyurdu.

CHP MYK'dan disiplin kararı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının ardından alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı.

CHP Sözcüsü Müslim Sarı tarafından yapılan açıklamada, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Mersin Mezitli Belediye Başkanı Serkan Tuncer'in tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Parti Meclisi tarafından alınan olağan kurultay kararının ardından kongreler takviminin hazırlanması ve sürecin yürütülmesine ilişkin görevlendirmelerin yapıldığı belirtildi.

Özcan'dan istifa açıklaması

Disiplin sürecinin ardından açıklama yapan Tanju Özcan, CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Özcan açıklamasında, “İşbirlikçi kayyum ve çetesi beni YDK'ya sevk etmiş. Ben, atanmış kayyumun sözde YDK'sına savunma vermem. Gelinen noktada, siyasi cunta işgali bitinceye kadar CHP üyeliğinden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP'de disipline sevk edilen isimler

CHP'de hafta başında gerçekleştirilen MYK toplantısının ardından bazı parti yöneticileri ve milletvekilleri hakkında da kesin ihraç talebiyle disiplin süreci başlatılmıştı.

Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen isimler arasında şu kişiler yer aldı:

  • Enser Aytekin
  • Ali Mahir Başarır
  • Gökhan Günaydın
  • Nurhayat Altaca Kayışoğlu
  • Özgür Karabat
  • Umut Akdoğan
  • Veli Ağbaba
  • Turan Taşkın Özer
  • Burhanettin Bulut

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da daha önce parti içerisindeki tartışmalara ilişkin yaptığı açıklamada disiplin ve parti içi işleyişe vurgu yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, “İradesini parayla satanlar bu partide olamazlar. Kirlilikten arınacağız, temiz siyaset yapacağız. Hiç kimse kapalı kapılar ardından özel pazarlıklar yapmayacak. Dolarlar havada savrulmayacak endişe etmeyin” ifadelerini kullanmıştı.

CHP'de süreç devam ediyor

Tanju Özcan'ın istifası ve disiplin süreçleri, CHP'de son dönemde yaşanan parti içi tartışmaların yeni bir boyut kazanmasına neden oldu.

Parti yönetiminin disiplin süreçlerine ilişkin atacağı adımlar ve kurultay sürecindeki gelişmelerin önümüzdeki günlerde siyasi gündemde yer almaya devam etmesi bekleniyor.