İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Dubai'de ABD üssü vuruldu İran'ın çarpıcı iddiası: En az 40 ABD askeri öldürüldü

Dubai'de ABD üssü vuruldu İran'ın çarpıcı iddiası: En az 40 ABD askeri öldürüldü

İran Devrim Muhafızları Ordusu, BAE’nin Dubai kentinde ABD askerlerinin toplandığı bir noktaya kamikaze insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiğini açıkladı. Sahadan alındığı belirtilen bilgilere göre bölgede 160’tan fazla personel vardı; en az 40 ölü, 70 yaralı olduğu iddia edildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İran ile İsrail ve ABD arasında karşılıklı saldırıların sürdüğü süreçte Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde ABD askerlerinin bulunduğu bir noktanın insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurdu.

“Toplanma noktası” ifadesi kullanıldı

Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, “İran Devrim Muhafızları Donanması, BAE’nin Dubai kentindeki ABD’li teröristlerin toplanma noktalarından birine insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi” ifadelerine yer verildi.

Kayıp iddiaları

Haberde, sahadan alındığı belirtilen bilgilere göre hedef alınan noktada 160’tan fazla ABD donanması mensubunun bulunduğu ileri sürüldü. Aynı iddiada en az 40 ABD askerinin öldüğü ve 70’inin yaralandığı belirtildi.

Karşılıklı saldırılar sürüyor

Haberde, tarafların insansız hava araçları, savaş uçakları ve füzelerle saldırılarını sürdürdüğü; çatışmalarda kayıplara ilişkin farklı açıklama ve iddiaların gündeme geldiği bilgisi paylaşıldı.