05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Ekrem İmamoğlu’na casusluk soruşturmasında çarpıcı itiraflar geldi

Ekrem İmamoğlu’na casusluk soruşturmasında çarpıcı itiraflar geldi

İBB’den uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu hakkındaki casusluk soruşturmasında şüpheli Hüseyin Gün, etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi. Gün, insanların özel yazışmalarını analiz ettiklerini ve sistemlerinin yasa dışı veri toplayabildiğini itiraf etti.

Soruşturmanın şüphelilerinden Hüseyin Gün, emniyette verdiği ifadede etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirtirken, özel yazışmaların analiz edildiğini ve bu bağlamda bürokrat, büyükelçi ile askerlerden oluşan toplam 34 kişilik iletişim ağının tespit edildiğini açıkladı.

Dijital deliller ve para trafiği iddiası

Dosyaya yansıyan bilgilere göre, şüpheliye ait dijital materyallerde yabancı istihbarat mensuplarının da bulunduğu tespit edilen 5 697 kayıt bulundu. Ayrıca, şüphelinin ticari faaliyeti olmamasına rağmen hesaplarından 85 milyon lira nakit çekildiği ve kullanımına dair alım-satım kaydının bulunmadığı bildirildi.

Seçmen verileri ve yabancı servis bağlantısı iddiası

Soruşturma kapsamındaki belgelere göre, 2019 yerel seçimlerinde seçmen profillerinin çıkarıldığı, analizlerin yapılan raporlar aracılığıyla yabancı istihbarat servislerine gönderildiği ve bu sürecin “casusluk” kapsamında değerlendirildiği iddialar arasında.

Savunma: “Bir suç örgütü olduğumu bilseydim yer almazdım”

Şüpheli Gün, ifadesinde suç örgütü kapsamında yer aldığını reddettiğini belirtip, “Sadece seçim kampanyasında analiz işi yaptım, bir örgüte üye olduğumu bilmiyordum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *