İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
76.050,00 %0.75
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Ela Rümeysa Cebeci'den Mehmet Akif Ersoy iddialarına sert yanıt

Ela Rümeysa Cebeci'den Mehmet Akif Ersoy iddialarına sert yanıt

Ela Rümeysa Cebeci, Mehmet Akif Ersoy ile yakınlık yaşadığı iddialarını reddetti. Beraat kararının ardından hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Ela Rümeysa Cebeci, Mehmet Akif Ersoy ile arasında yakınlık bulunduğu yönündeki iddialara sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Eski Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran ile birlikte yargılandığı davada beraat eden Cebeci, Ersoy ile yalnızca aynı iş yerinde çalıştıklarını belirterek hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Ela Rümeysa Cebeci'den Mehmet Akif Ersoy açıklaması

Ela Rümeysa Cebeci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mehmet Akif Ersoy ile iş ilişkisi dışında herhangi bir yakınlığı bulunmadığını ifade etti.

Ersoy ile yalnızca aynı kurumda çalıştıklarını belirten Cebeci, haklarında ortaya atılan iddialara tepki gösterdi.

Cebeci, açıklamasında "Mehmet Akif Ersoy'la yalnızca aynı iş yerinde çalıştık!" ifadelerini kullandı.

İş dışında herhangi bir görüşmelerinin olmadığını savunan Cebeci, yakınlık iddialarını reddetti.

Soruşturma kayıtlarına dikkat çekti

Cebeci, savcılık soruşturması kapsamında yapılan teknik incelemeler ve dijital materyallerin değerlendirilmesine de değindi.

HTS kayıtlarının ve telefon incelemelerinin iddiaları desteklemediğini öne süren Cebeci, söz konusu iddialarda adı geçen eğlence mekânlarına gitmediğini belirtti.

Telefonlarda iddialarla bağlantılı herhangi bir fotoğraf veya video kaydı bulunmadığını savunan Cebeci, Ersoy ile ilgili dosyalarının aylar önce ayrıldığını ifade etti.

Hukuki yollara başvuracağını duyurdu

Hakkındaki haber ve paylaşımların kişilik haklarını ihlal ettiğini belirten Ela Rümeysa Cebeci, ilgili kişi ve yayıncılara karşı hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

İddiaları "açık bir itibar suikastı" olarak nitelendiren Cebeci, gerçeğe aykırı yayınlar nedeniyle yasal haklarını kullanacağını bildirdi.

Sadettin Saran ile birlikte yargılandığı davadan beraat etti

Ela Rümeysa Cebeci, eski Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran ile birlikte uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçlamasıyla yargılanmıştı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, 4 Kasım 2026 tarihinde iki isim hakkında ayrı ayrı beraat kararı verildi.

Mahkemenin, suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat hükmü kurduğu belirtildi.

Daha önce tutuklanmış ve tahliye edilmişti

Cebeci, Aralık 2025'te yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, 17 Aralık'ta ise uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırma suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Yaklaşık dört aylık tutukluluğun ardından 24 Nisan 2026 tarihinde ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliye edilmişti.

Beraat kararının ardından yaptığı son açıklamada Cebeci, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili iddiaları kesin bir dille reddederken, hakkında gerçeğe aykırı yayın yaptığını düşündüğü kişilerle hukuki süreç başlatacağını duyurdu.