1 Ocak’tan itibaren, yıllık elektrik tüketimi toplam toplam 4 bin kilovatsaati yani aylık ortalama 333 kilovatsaat-984 TL’yi geçen abonelerin devlet desteği kesilecek. Bu düzenlemeden 2,5 milyon abonenin etkileneceği öngörülüyor.
Doğal gazda kadelemi uygulama
2026 yılı itibarıyla doğal gazda kademeli uygulamaya geçme kararı alındı. Doğal gaz kullanımının her ilde sıcaklık değerine bağlı olarak farklı olmasından dolayı, kademe illere göre değişiklik gösterecek. Örneğin; Erzurum ve İstanbul illerinde kademe farkı olacak.
Serbest tüketici
Destekleme dışında olacak doğal gaz aboneleri “serbest tüketici” olacak. Bu kullanıcılar herhangi bir tedarikçi ile ikili anlaşma yaparak elektrik enerjisi satın alabilecek ve en uygun tarifeye geçebilecekler.
