İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Erzincan’da don riski: Kar yağışı bağları ve ağaçları etkiledi

Erzincan’da don riski: Kar yağışı bağları ve ağaçları etkiledi

Erzincan Üzümlü’de nisan ayında etkili olan kar yağışı bağları ve ağaçları etkiledi. Zirai don riski üreticiyi endişelendirdi.

Erzincan’da akşam saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak yağış, Üzümlü ilçesinin yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Nisan ayında görülen bu kar yağışı, özellikle yüksek rakımlı bölgelerde etkisini sürdürdü.

İlçede iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle üzüm bağları ile çiçek açan meyve ağaçları kar altında kaldı. Bazı vatandaşlar, ağaçların üzerinde biriken karları temizlemek için çalışma yürüttü.

Soğuk hava ve karla mücadele çalışmaları sürüyor

Soğuk havanın etkili olduğu Üzümlü’de, belediye ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler karla mücadele çalışmalarına devam etti.

Vatandaşlardan Faruk Bahar, geçen yıl da nisan ayında kar yağışı yaşandığını belirterek, “Geçen yıl da nisan ayında kar yağdı. Üzümün dışında birçok mahsul olmadı. Bu yıl da 11 Nisan, iki gündür kar yağıyor. Gece zirai don olursa bu sene de birçok meyve ağaçlarındaki çiçekler üşüyecek ve bu sene de yine mahsul olmayacaktır. Bu sıkıntı yaşanabilir.” dedi.

Bahar ayrıca, “Üzümlerin çiçekleri daha yeşermediği için don yaşansa da bir sıkıntı olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.