İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Eski hakem ve içerik üreticisi Elif Karaarslan'ın ifadesi ortaya çıktı

Eski hakem ve içerik üreticisi Elif Karaarslan'ın ifadesi ortaya çıktı

Elif Karaarslan, uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanmasının ardından verdiği ifadede suçlamaları reddederek ne uyuşturucu kullandığını ne de müstehcen içerik paylaştığını savundu.

Eski hakem ve sosyal medya içerik üreticisi Elif Karaarslan’ın, ünlü isimlere uzanan uyuşturucu soruşturması kapsamında verdiği ifade gündeme oturdu. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Karaarslan’ın savcılıkta yaptığı savunmada, hem sosyal medya paylaşımları hem de kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yer aldı. Dosyaya giren bu ifadeler, soruşturmanın seyrine dair yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

Instagram abonelik sistemiyle ilgili savunma

Gazeteci Mustafa Kadir Mercan’ın aktardığı bilgilere göre Karaarslan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ifadesinde Instagram’daki abonelik sisteminin, platformun sunduğu ücretli ve yasal bir özellik olduğunu söyledi. Burada yaptığı paylaşımların kendi hayatından kesitler içerdiğini belirten Karaarslan, söz konusu içeriklerin hiçbir şekilde müstehcen olmadığını savundu.

Karaarslan ifadesinde, “Instagram çıplak içeriklere izin vermez. En fazla bikinili paylaşımlar bulunabilir. Buradaki amaç müstehcenlik değildir, sistem tamamen rızaya dayalıdır” sözlerini kullandı.

“Uyuşturucu kullanmadım” dedi

Hakkındaki suçlamalara da yanıt veren Karaarslan, sporcu kimliği nedeniyle yaşamının hiçbir döneminde uyuşturucu madde kullanmadığını öne sürdü. İfadesinde, “Sporcu geçmişim nedeniyle hayatımın hiçbir döneminde uyuşturucu madde kullanmadım. Ev partilerine katılmadım, gece kulübü kültürüm yoktur” dedi.

Hakemlik geçmişine de değindi

Karaarslan, daha önce Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde hakemlik yaptığını da hatırlattı. Görevden uzaklaştırılmasının ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde dava açtığını belirten Karaarslan, bu süreç tamamlandığında yeniden hakemliğe dönebileceğini düşündüğünü ifade etti.

Operasyonda çok sayıda gözaltı

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma kapsamında İstanbul’da 17, il dışında 1 ve yurt dışında 6 kişi olmak üzere toplam 24 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Bebek, Kuruçeşme ve Etiler’de faaliyet gösteren bazı restoran ve eğlence mekanlarında da gece saatlerinde aramalar yapıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11’i tutuklama, 8’i ise adli kontrol talebiyle hakimliğe çıkarıldı. Mahkeme, Elif Karaarslan’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında tutuklama kararı verdi. Diğer 11 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.