Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı dava sonucunda aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezası sonrası YouTube programına geri döndü. Bir süredir yayın yapmayan Altaylı, kararın ardından ilk kez konuştu ve cezaevi sürecine dair dikkat çeken itiraflarda bulundu.
“Bavul hazır mıydı?” sorusuna yanıt:
Altaylı, tahliye beklediğini düşünerek cezaevinde olağan rutinini sürdürdüğünü söyledi:
"Bırak bavul hazırlamayı, perşembe günü kantin siparişimi bile vermiştim. Tahliye olacağımı düşünen infaz koruma memurları bile şaşırdı."
Ancak karar ihtimaline karşı hücresini tamamen temizlediğini itiraf eden Altaylı şöyle konuştu:
“Odamı dip köşe temizledim. Eğer tahliye olursam eşyalarımı toplamak dakikamı alırdı. Zaten üç gömlek, üç kazak, birkaç pantolon… Hepsi bu.”
“Karar üzdü ama şaşırtmadı”
Altaylı, aldığı cezanın kendisini derinden etkilediğini belirterek:
“Hukukçular şaşırdı ama bugünün Türkiye’sini bilen biri olarak beni üzdü ama şaşırtmadı.”
Tahliye ihtimaliyle ilgili umutlandığını ise şu sözlerle anlattı:
“Kızıma, eşime, sevdiklerime kavuşma ihtimali beni heyecanlandırmıştı. Olmadı.”
“Soğuk bir hücrede plastik sandalyede uzun zaman geçireceğim”
Altaylı cezaevindeki şartlara da dikkat çekti:
“Karar yazılmadığı için ne kadar kalacağımı bilmiyorum. Üst mahkemeye ve istinafa başvuru hakkım var, ama umudum az. Soğuk bir hücrede plastik sandalyede epey vakit geçireceğim belli ki.”
“Bu karar bana göre hukuksuz ve adaletsiz. Bu duygu tam bir aldatılma hissi. Umarım adalet, üzerimden katledilmez ve üst mahkemelerde düzeltilir.”
“Dosyaları neden yere attı?” tartışmasına açıklık:
Altaylı’nın karar açıklandığında dosyaları yere fırlatması çok konuşulmuştu. Tartışmalara net yanıt verdi:
“Adaleti ben fırlatmadım. Adalet yere düştüğü için ben de savunmamı yere bıraktım. Bu ceza hukuki değil, siyasi.”
Ancak siyasilere değil, yargıya kırgın olduğunu özellikle vurguladı.
