İstanbul
Açık
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3820 %0.07
53,9091 %0.08
6.126,83 % -1,28
63.028,30 %-4.033
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Gülben Ergen'in savcılık ifadesi ortaya çıktı: "Mağdurum"

Gülben Ergen'in savcılık ifadesi ortaya çıktı: "Mağdurum"

Ahbap soruşturmasında bilgi sahibi olarak ifade veren Gülben Ergen, kişisel hesabından bağış yaptığını, bağışları denetlemediğini ve kendisini vicdanen mağdur hissettiğini açıkladı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında "bilgi sahibi" sıfatıyla ifadesine başvurulan şarkıcı ve oyuncu Gülben Ergen'in savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Ergen, Ahbap Derneği'ne kişisel hesabından bağış yaptığını belirterek, bağışların nasıl kullanıldığını sorgulamadığını ve denetlemediğini söyledi. Ergen, "Kendimi vicdanen rahatsız ve mağdur hissediyorum." ifadelerini kullandı.

İfadesi 35 Dakika Sürdü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen 2025/284884 numaralı soruşturma kapsamında Gülben Ergen'in ifadesine başvuruldu.

28 Temmuz 2026 tarihinde saat 10.25'te başlayan ifade işlemi, saat 11.00'de tamamlandı. İfade sırasında Ergen'e Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur ile ilişkileri, deprem dönemindeki yardım faaliyetleri, Ahbap Derneği'ne yaptığı bağışlar ve katıldığı yardım konserleri hakkında sorular yöneltildi.

Ahbap Derneği'ne Kişisel Hesabından Bağış Yaptığını Anlattı

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin kurucusu ve başkanı olduğunu belirten Gülben Ergen, 6 Şubat depremlerinin ardından 11 ilde 17 okul inşa ettiklerini ifade etti.

Ergen, deprem sürecinde AFAD ve Kızılay'ın yanı sıra Ahbap Derneği'ne de kişisel hesabından farklı tutarlarda bağış yaptığını söyledi. Sosyal medya paylaşımlarında yardım çağrılarında bulunan tüm kurum ve kuruluşlara yer verdiğini belirten Ergen, Ahbap Derneği'ne özel bir yönlendirme yapmadığını kaydetti.

"Haluk Levent'le Yakınlığım Yok"

İfadesinde Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur ile 6 Şubat depremlerinden önce herhangi bir tanışıklığının bulunmadığını söyleyen Ergen, Haluk Levent ile yalnızca deprem döneminde düzenlenen ücretsiz bir konser nedeniyle bir araya geldiğini belirtti.

Oğuzhan Uğur ile ise deprem sonrasında kadına şiddet ve çocuk istismarı konulu bir programa katılması nedeniyle görüştüğünü ifade eden Ergen, bunun dışında herhangi bir yakınlığının olmadığını söyledi.

"Bağışların Kullanımını Sorgulamadım"

Gülben Ergen, Ahbap Derneği'ne yaptığı bağışların ardından derneğe herhangi bir soru yöneltmediğini belirterek, bağışların nasıl kullanıldığına ilişkin denetim veya araştırma yapmadığını ifade etti.

Ergen, soruşturma öncesinde yardımların kullanımına ilişkin herhangi bir bilgisi olmadığını, Haluk Levent'in yardımları amacı dışında kullanabileceğine yönelik bir bilgisi bulunmadığını söyledi. Böyle bir durumdan haberdar olması halinde gerekli başvuruları ve uyarıları yapacağını da dile getirdi.

Gazze Yardım Konseri Hakkında Açıklama

İfadesinde Haluk Levent ile birlikte yer aldığı Gazze yardım konserine de değinen Ergen, konserden herhangi bir ücret almadığını belirtti.

Konser gelirlerinin Gazze'ye yardım amacıyla kullanılmasının planlandığını ifade eden Ergen, toplanan paraların daha sonra nereye ve nasıl aktarıldığı konusunda bilgi sahibi olmadığını söyledi.

"Vicdanen Rahatsız ve Mağdurum"

Ergen, deprem döneminde düzenlenen canlı yayınlardaki bağış kampanyalarına telefonla ya da yayına katılarak destek vermediğini ifade etti.

Ahbap Derneği'ne kişisel hesabından yaptığı bağışlar nedeniyle üzgün olduğunu belirten Ergen, toplanan yardımların amacı dışında kullanıldığı yönündeki iddiaların kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

İfadesinde, "Kendimi vicdanen rahatsız ve mağdur hissediyorum." diyen Gülben Ergen, Ahbap Derneği'ne yaptığı bağışlarla ilgili şikâyet hakkını saklı tuttuğunu da beyan etti.