Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun dosyasında önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında 12 şüpheli gözaltına alındı.
Gözaltı kararlarının ardından Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, avukatlarıyla birlikte Tunceli Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Abladan dikkat çeken iddialar
Aygül Doku, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Katil kim? Dönemin Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel, Gülistan Doku'nun katilidir. Sırf oğlunu korumak için devletin bütün imkanlarını kullanıp bizi o köprü başında tam 220 gün boyunca bekletti. Bütün bunların hesabının sorulmasını istiyoruz.”
Anne Doku: “Kızımın cenazesini istiyorum”
Anne Bedriye Doku ise yaşadığı acıyı şu sözlerle ifade etti:
“Ben kızımı 21 yaşında önce Allah'a, sonra devlete emanet ettim. Ben kızımın kemiklerini istiyorum. Başsavcıya ve Adalet Bakanı'na teşekkür ederim. Ben kızımın kemiklerini istiyorum.”
Soruşturma sürüyor
Yetkililer, Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.
