CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan adayı olup olmayacağına yönelik tartışmalar sürerken, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Tekin, Kılıçdaroğlu'nun Büyük Kurultay'da genel başkanlık için aday olacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu için "partinin sigortası" dedi
MK TV'de yayınlanan programa konuk olan Gürsel Tekin, CHP'deki son gelişmeler ve kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tekin, mevcut siyasi süreçte Kılıçdaroğlu'nun parti açısından önemli bir görev üstlendiğini savundu.
Kılıçdaroğlu'nu parti içerisinde bir "sigorta" olarak nitelendiren Tekin, CHP'nin hassas bir dönemden geçtiğini belirterek parti içindeki isimlere kişisel kariyer hesaplarından uzak durma çağrısında bulundu.
"Büyük Kurultay'da aday olacak"
Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaydaki durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, eski genel başkanın yeniden aday olacağını ifade etti. Böylece CHP'de yaklaşan Büyük Kurultay öncesinde genel başkanlık yarışına ilişkin önemli bir mesaj verilmiş oldu.
Cumhurbaşkanı adayı da aynı gün açıklanacak
Gürsel Tekin'in açıklamasındaki bir diğer dikkat çeken başlık ise Cumhurbaşkanı adaylığı oldu. Tekin, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının Büyük Kurultay'ın gerçekleştirileceği gün kamuoyuna açıklanacağını söyledi.
Tekin'in açıklamalarıyla birlikte hem genel başkanlık yarışı hem de Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusu CHP'deki kurultay sürecinin öne çıkan gündem başlıkları arasına girdi.
