ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleştirilen Gazze Barış Kurulu’nun ilk toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması ve bölgesel istikrarın tesis edilmesi için uluslararası iş birliğinin önemine vurgu yaptı.
Türkiye’nin, Gazze Şeridi’nde güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik oluşturulması planlanan Uluslararası İstikrar Gücü’ne katkı sunmaya hazır olduğunu belirten Bakan Fidan, sürecin çok taraflı diplomasi ve koordinasyonla yürütülmesi gerektiğini ifade etti.
“Uluslararası sorumluluk almaya hazırız”
Toplantıda, Gazze’de ateşkesin korunması, yeniden yapılanma süreci ve uluslararası güvenlik mekanizmasının oluşturulmasına ilişkin başlıkların ele alındığı öğrenildi.
Gazze Barış Kurulu’nun, bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesi ve kalıcı barışın sağlanması amacıyla oluşturulan çok uluslu bir platform olduğu belirtiliyor.
