06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İBB, İki Yabancı Kuruluştan Kredi İsteyecek!

İBB, İki Yabancı Kuruluştan Kredi İsteyecek!

Finans bulmakta zorlandığını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iki enternasyonal kuruluşun önemli temsilcileriyle bir araya gelerek kredi talebi görüşmelerine başladığı öğrenildi.

Finans bulmakta zorlandığını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iki enternasyonal kuruluşun önemli temsilcileriyle bir araya gelerek kredi talebi görüşmelerine başladığı öğrenildi. 

Daha önce yapımına başlanan ancak maddi zorluk sebebiyle devam edilemeyen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı için Alman Deutsche Bankası'ndan kredi bulan İmamoğlu, Tuzla-Pendik metro hattı içinse Fransız Kalkınma Ajansı'ndan destek aldı.

POWERCHİNA İLE GÖRÜŞÜYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deutsche Bankası'ndan aldığı krediden sonra bir başka Alman şirket Mannesmann ve Çinli şirket PowerChina ile de görüşmelere başladı. İstanbul'da yarım kalan ve henüz proje aşamasında olan metro projelerini devam ettirmek isteyen İBB'nin, üst seviyede görüşmeler gerçekleştirerek finans kaynağı bulmak istediği belirtildi.

BORÇ YİĞİDİN KAMÇISIDIR

Ekrem İmamoğlu, Türkiye'deki çoğu bankanın İBB'ye kredi vermediğini belirterek, "Kamu bankalarının ne yazık ki kapısı bize kapatılmış durumda. İBB’nin tüm maaş ve işlemlerini de yürüttüğü bankalar, yani cari işlemlerini yönettiği en önemli potansiyele sahip bankalardır devlet bankaları. Ben bu tavır ve davranışı gösteren, akıl tutulması yaşayan yöneticileri de buradan kınıyorum. 5 aydır sabrediyordum, ama bu sefer kınıyorum. Özel bankalardan olumlu geri dönüşler çok yüksek, iyi ki varlar” demişti. 

Bu sözlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İmamoğlu'na şöyle yanıt verdi: "Devletten alman gereken parayı alıyor musun, alıyorsun. Kredi bulmak, o senin işin. Aynı şey İstanbul için de geçerli. Yapacaksın arkadaş, çözeceksin bu sorunu. ‘Bana borçlanma noktasında Meclis müsaade etmiyor’. Borç yiğidin kamçısıdır. ‘Biz bu işi çözeriz’, bunu görürse Meclis de bu noktada size gerekli desteği verir. Bunu görmüyorsa bu desteği de veremez”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *