MÜSİAD tarafından, Büyükçekmece TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2022 EXPO Ticaret Fuarı programı düzenlendi. Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, eski dönem başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, MÜSİAD için hazırlanan slayt gösterisiyle devam etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “1961 yılında 1. Otomotiv Sanayi Kongresi’nde rahmetli Erbakan, kendi otomobilimizi yapma fikrini hararetle anlatırken ‘ Bursa’da otomobil üreteceğinize şeftali üretin’ diyecek kadar önümüze engel oldular." açıklamasında bulundu.

"TAHIL VE DOĞALGAZ KRİZİYLE BİZ UĞRAŞIYORUZ"

Bakan Soylu, dünyada yaşanan küresel sorunlara ilişkin ise, "İçişleri Bakanı olarak 6 yıldır bunların ellerine yüzlerine bulaştırdığı küresel sorunlarla mücadele ediyoruz. Küresel göç krizini dünyanın başına musallat ettiler, biz uğraşıyoruz. Sentetik uyuşturucuyu dünyanın başına musallat ettiler, biz uğraşıyoruz.

Küresel terör örgütlerini; DAEŞ’i, PKK’yı beslediler, büyüttüler, biz uğraşıyoruz. Orta Doğu’yu karıştırdılar. Oradaki kardeşliği yeniden tesis etmek için biz uğraşıyoruz. Rusya- Ukrayna’yı karıştırdılar, tahıl ve doğalgaz kriziyle biz uğraşıyoruz." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi