İstanbul
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İçişleri Bakanlığı duyurdu: İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 61 ile sarı kodlu uyarı

İçişleri Bakanlığı duyurdu: İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 61 ile sarı kodlu uyarı

İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji’nin 30 Ocak 2026 tahminlerine dayanarak 61 il için “sarı kodlu” uyarı yaptı. Marmara ve Ege’de kuvvetli rüzgar-fırtına ve sağanak, Doğu’da yoğun kar; Akdeniz ve Güneydoğu’da sel-su baskını riski bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmeler doğrultusunda 30 Ocak 2026 Cuma günü için İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 61 ilde “sarı kodlu” uyarı yapıldığını duyurdu. Açıklamada, yurdun geniş kesimlerinde kuvvetli rüzgar, fırtına, sağanak ve yoğun kar yağışının etkili olacağı belirtildi.

Batıda fırtına ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Uyarıya göre Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, İç Ege, Marmara’nın güneyi ve Batı Akdeniz’de güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili olacak. Yetkililer, fırtınanın günlük yaşamı zorlaştırabileceğine dikkat çekti.

Marmara’nın batısı ve Ege’de kuvvetli sağanak

Meteorolojik tahminlerde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale’de başlayacak sağanakların; akşam saatlerinden itibaren Balıkesir’in batısı, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması öngörüldü.
Özellikle İzmir’in güneybatısı ile Aydın ve Muğla kıyılarında yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak riski vurgulandı.

Doğu’da yoğun kar, Güney’de sel riski

Bakanlığın paylaşımında Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Adıyaman, Batman ve Diyarbakır’ın kuzeyi, Malatya’nın güneyi ve Elazığ’ın doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiği aktarıldı.
Öte yandan Gaziantep, Adıyaman çevreleri ve Şanlıurfa’nın kuzeyinde kuvvetli yağmur nedeniyle sel ve su baskını riskine işaret edildi.

Akdeniz’de yer yer çok kuvvetli yağış

Açıklamada, Hatay ve Mersin’de kuvvetli; Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta yer yer çok kuvvetli yağış beklendiği bildirildi. Yağışların kıyılarda sağanak, bazı yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceği kaydedildi. Ayrıca Antalya, Isparta’nın güneyi ve Burdur’un güneydoğusu için de çok kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Vatandaşlara tedbir çağrısı

İçişleri Bakanlığı, beklenen hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, buzlanma ve don, ayrıca soba/doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi risklere karşı dikkatli olunmasını istedi. Kar örtüsü bulunan bölgelerde yağmurla kar erimesi, çığ riski ve yağış alan yerlerde sel–su baskını ihtimali de hatırlatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *