İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İlber Ortaylı'nın yıllar önceki vasiyeti yerine getirildi: Selasını o imam okudu

İlber Ortaylı'nın yıllar önceki vasiyeti yerine getirildi: Selasını o imam okudu

İlber Ortaylı’nın yıllar önce dile getirdiği vasiyet, vefatının ardından yeniden gündeme geldi. Üsküdar Çinili Camii imamı Dursun Şahin, Ortaylı’nın isteğini yerine getirerek sela okuyup görüntüleri paylaştı.

Türkiye’yi derin üzüntüye boğan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın, yıllar önce dile getirdiği anlamlı vasiyet yeniden gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre Ortaylı, Üsküdar’daki Çinili Camii’nde bir cuma namazında imam hatip Dursun Şahin’in okuduğu seladan çok etkilenmiş, namazın ardından da kendisine “Ben ölürsem selamı sen vereceksin” diyerek vasiyetini iletmişti. 

Usta tarihçinin vefatının ardından bu isteği yerine getirildi; Dursun Şahin, Ortaylı için sela okuyarak son görevini yaptı. Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Şahin, “Ülkemizin kıymetli, değerli tarihçilerinden, yazarlarından, akademisyenlerinden olan İlber Ortaylı hocamızı kaybettik. Ülkemizin ve bizim başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.