İmralı’dan 27 Şubat tarihinde yeni bir mesajın kamuoyuna duyurulacağı bildirildi. Edinilen bilgilere göre, söz konusu “ikinci aşama” mesajı DEM Parti heyeti tarafından okunacak.
27 Şubat tarihinin, geçen yıl yapılan “fesih” çağrısının yıl dönümüne denk gelmesi dikkat çekti.
Geçen yıl “fesih” çağrısı yapılmıştı
DEM Parti heyeti, 27 Şubat 2025’te İmralı Adası’nda terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmüş, görüşmenin ardından Öcalan’ın mesajını kamuoyuna açıklamıştı.
Açıklamada, terör örgütüne kongreyi toplama ve kendini feshetme çağrısı yapıldığı ifade edilmişti. Mesajda ayrıca silah bırakma çağrısında bulunulduğu belirtilmişti.
“İkinci aşama” mesajı okunacak
Edinilen bilgilere göre, bu yıl 27 Şubat’ta yapılması planlanan açıklamada sürece ilişkin yeni bir değerlendirme yer alacak. “İkinci aşama” olarak nitelenen mesajın içeriğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.
Mesajın DEM Parti heyeti tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Sürece ilişkin gelişmelerin önümüzdeki günlerde netleşeceği ifade ediliyor.
