ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sonrası hava sahasının kapatılması nedeniyle Tahran’da mahsur kalan Türk Hava Yolları’na (THY) ait yolcu uçağı, 55 gün sonra Türkiye’ye dönmek üzere havalandı.
28 Şubat’ta başlayan ABD-İran gerilimi nedeniyle İran hava sahası tüm ticari uçuşlara kapatılmıştı. Bu süreçte THY’ye ait uçak Tahran Havalimanı’nda kalırken, uçuş personelinin karayoluyla tahliye edildiği öğrenildi.
THY uçağı Tahran’dan İstanbul’a hareket etti
İran hava sahasının kısmen yeniden açılmasının ardından, THY’nin TC-JZG kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçağı yerel saatle 14.00’te Tahran Havalimanı’ndan kalkış yaptı.
Uçağın güvenli şekilde uçuş gerçekleştirebilmesi için kalkış öncesinde kapsamlı teknik kontrollerden geçirildiği belirtildi. Bu kapsamda motor başta olmak üzere gerekli testlerin yapıldığı ve uçağın lastiklerinin değiştirildiği ifade edildi.
THY uçağının saat 17.00 sıralarında İstanbul Havalimanı’na iniş yapmasının beklendiği bildirildi.
