İstanbul Adliyesi’nde sahte hakim kimliğiyle bir dosya hakkında bilgi almaya çalışan eski hakim Amil Ece’nin girişimi, adliye personelinin dikkati sayesinde ortaya çıkarıldı.
2019 yılında meslekten ihraç edilen 55 yaşındaki Ece’nin, beraberindeki iki kişiyle birlikte adliyeye geldiği ve kendisini aktif görevdeki hakim olarak tanıttığı belirtildi.
SAHTE HAKİM KİMLİĞİNİ GÖSTERDİ
Ece, beraberindeki kişilerle kaçakçılık bürosu kalem müdürü Oğuzhan Kötek’in odasına giderek Anadolu Adliyesi’nde asliye hukuk hakimi olarak görev yaptığını söyledi.
Yanında bulunan sahte hakim kimlik kartını gösteren Ece, yeğeninin şüpheli olarak yer aldığı bir dosyanın hangi savcı tarafından yürütüldüğünü öğrenmek istedi.
ÇELİŞKİLİ SÖZLER ŞÜPHE UYANDIRDI
Görüşme sırasında Ece ve beraberindeki kişilerin çelişkili ifadeler kullanması kalem müdürü Oğuzhan Kötek’in dikkatini çekti.
Kötek’in hakimlik sicil numarasını sorması üzerine Ece’nin tereddüt ettiği ve soruyu geçiştirmeye çalıştığı belirtildi. Ece daha sonra odadan ayrılarak asansörlere yöneldi.
ANADOLU ADLİYESİ’NDEN TEYİT ALINDI
Şüphe üzerine Anadolu Adliyesi ile iletişime geçen Kötek, Amil Ece isimli aktif görevde bir hakim bulunmadığını öğrendi.
Durumun Başsavcı Vekiline bildirilmesi üzerine polis ve adliye güvenlik ekipleri harekete geçti. Güvenlik kamerası görüntülerinden Ece ve beraberindeki kişilerin yemekhane katında olduğu belirlendi.
YEMEKHANEDE GÖZALTINA ALINDI
Ekipler tarafından yemekhanede yakalanan Ece’nin burada da hakim olduğunu ileri sürdüğü belirtildi.
Yapılan incelemede gösterdiği hakim kimliğinin sahte olduğu tespit edilince Ece ile beraberindeki iki kişi gözaltına alındı.
“İŞİ HIZLANDIRMAK İÇİN SÖYLEDİM”
Savcılık işlemlerinin ardından şüpheliler tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Ece ifadesinde, işlemleri hızlandırmak amacıyla hakim olduğunu söylediğini, herhangi bir menfaat sağlamadığını savundu. Sahte kimliği ise yerde bulduğunu ileri sürerek serbest bırakılmasını istedi.
Hakimlik, Amil Ece’nin tutuklanmasına karar verirken beraberindeki iki kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
