İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yaşayan vatandaşlar, planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarın geniş kapsamlı elektrik kesintileriyle karşılaşacak. Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ’nin (BEDAŞ) duyurusuna göre, İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki 24 ilçede planlı çalışma kapsamında farklı noktalarda enerji kesintisi uygulanacak.
Kesintinin nedeni planlı bakım ve onarım çalışmaları
BEDAŞ tarafından yapılan bilgilendirmede, kesintilerin şebeke bakım ve onarım çalışmaları kapsamında planlandığı belirtildi. Çalışmalar süresince bazı mahalle ve sokaklara belirli saat aralıklarında elektrik verilemeyeceği ifade edildi.
Kesintinin uygulanacağı ilçeler için liste duyurularda yer alıyor
Haberde, ilçe ilçe ve mahalle mahalle kesinti listesi olduğu belirtiliyor ancak paylaşılan metinde ilçe ve mahalle isimleri yer almıyor. İlçeler, mahalleler ve kesinti saatleri BEDAŞ’ın planlı kesinti duyurularında detaylı şekilde yayımlanıyor.
Vatandaşlara uyarı
Planlı kesintiler sırasında elektronik cihazların korunması amacıyla gerekli tedbirlerin alınması, asansör kullanımı gibi konularda dikkatli olunması ve kesinti programının ilgili duyurulardan takip edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

























