İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, partisinin Başkanlık Divanı Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada seçim sandığı vurgusunda bulundu. Parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kavuncu, vatandaşların yaşanan gelişmeler karşısında sandığı beklediğini ifade etti.
Kavuncu, “Millet artık kendisine saygı duyulmadığını görüyor. Tebaa muamelesiyle karşı karşıya olduğunu da çok net olarak kavramış durumda. Millet sandığı bekliyor” dedi.
İYİ Partili Kavuncu, Kahramanmaraş’ta bir okulda yaşanan saldırı sonrası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarına değindi. Olayla ilgili alınması gereken önlemlerin daha önceden hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
Saldırıyı gerçekleştiren çocuğun emniyet poligonunda atış yaptığına dair görüntüler olduğunu ifade eden Kavuncu, olayda görevli polisle ilgili süreçlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kavuncu, emniyet teşkilatında yaşandığını belirttiği sorunlara da dikkat çekti. Görevden alınan polis memuruna ilişkin sürece değinen Kavuncu, teşkilat içindeki uygulamalar ve iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.
Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kavuncu, İYİ Parti’nin saha çalışmalarında vatandaşların ekonomik durumdan memnuniyetsizliğini dile getirdiğini aktardı. Kalkınma anlayışına yönelik eleştirilerde bulunan Kavuncu, çevre, tarım ve ekonomik politikalar hakkında görüşlerini paylaştı.
Sanayicilerin de mevcut ekonomik politikalar nedeniyle zorlandığını ifade eden Kavuncu, farklı kesimlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.
