05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İZBETON davasında büyük gün: 56 sanık hakim karşısında

İZBETON davasında büyük gün: 56 sanık hakim karşısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı kuruluşu İZBETON'a yönelik yolsuzluk soruşturması çerçevesinde, aralarında eski genel müdür Heval Savaş Kaya'nın da bulunduğu 56 sanık hakim karşısına çıkıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ'de taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı iddiası sonrası başlatılan soruşturmada 1 Temmuz'da 157 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in de aralarında olduğu 139 şüpheli yakalandı.

Emniyet ve adliyedeki işlemlerin tamamlanmasının ardından aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın da bulunduğu bazı şüpheliler tutuklandı. 

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Soyer ve Aslanoğlu'nun aralarında bulunduğu sanıklar hakkında kooperatif davası açıldı. 'Asfalt kaplaması, yol ve inşaat bakım onarım ve yenileme işlerindeki' yolsuzluk ile 'iş makinesi ve araç kiralanması hizmet alımında' yolsuzluk suçlamalarıyla 3 farklı iddianame hazırlandı. Eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya 3 iddianamede de sanık olarak yer aldı.

3 YILDAN 12 YIL 3 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ       

'İş makinesi ve araç kiralanması hizmet alımında' yolsuzluk soruşturması kapsamında; 'Edimin ifasına fesat karıştırmak' suçunu birden fazla kez zincirleme şekilde işledikleri iddiasıyla aralarında Heval Savaş Kaya'nın da bulunduğu 56 kişi hakkında 3 yıldan 12 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, İzmir 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianameyi kabul eden mahkeme, sanıkların tahliyesine karar verdi.  Heval Savaş Kaya ise kooperatif dosyasından tutuklu olduğu için tahliye edilmedi. 

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Bugün, İzmir 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz sanıklar hakim karşısına çıkacak. Duruşma, Aliağa Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda olacak. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *